Deurbeslag

Het eerste wat je vastpakt wanneer je een deur opent? De deurklink! Samen met de scharnieren, het slot, de deurbel en de ingebouwde brievenbus vormen ze het deurbeslag . Deurbeslag is ook nog meer dan dat. Het is alles wat te maken heeft met wat in, bij, op of rond jouw deur hangt.

Inbraakgevoelig

Een slecht werkend slot of een scharnier dat niet goed vast zit zorgt dat je je huis niet goed kunt afsluiten. Dat is storend. Los daarvan is slecht afgehangen hang- en sluitwerk ook inbraakgevoelig. Zorg dat je deurbeslag in orde is. Dat doe je met passend materiaal dat je op een vakkundige manier monteert. Wil jij je huis inbraakbestendig maken? En vind je het lastig om deurbeslag te plaatsen? Een vakman helpt je graag. Vind hier vandaag nog de klusjesman die bij jou en je klus past.

Deurbeslag: deurkrukken

Is je oude deurkruk aan vernieuwing toe? Of plaats je nieuwe deuren voor een frisse look in je woning? Dan kunnen je deurkrukken wel een opfrisser gebruiken. Deurkrukken zijn er in vele soorten en maten. Kies je voor een draaibare knop? Of wil je liever een strakke klink? Voor je binnendeuren kies je iets anders dan voor je buitendeuren. Zorg voor een mooi geheel in je deurbeslag. Kies een stijl die je doorvoert in je gehele woning. Mooi deurbeslag is de finishing touch voor je deuren.

Deurkrukken buiten

Waarop moet je letten als je een deurkruk voor je buitendeur kiest? Je hebt misschien zelf al een stijl in gedachten. Er is zoveel deurbeslag op de markt. Kies je RVS? Staal? Strak? Nostalgisch? Los van de uitstraling kies je voor veiligheid. Wanneer je nieuwe krukken voor je buitendeuren wilt, kies je voor:

  • veiligheidsbeslag
  • een goed cilinderslot

Degelijk en veilig deurbeslag en een cilinderslot zijn beter en langer bestand tegen inbraken. Wanneer het langer duurt om binnen te komen, is de kans groter dat een inbreker zijn inbraakpoging opgeeft. Hoe vertraag je inbrekers? Kies voor veilig deurbeslag en kies voor scharnieren met dievenklauwen. Maar denk ook aan een slot dat is beveiligd tegen de populaire inbraakmethode kerntrekken. Inbrekers gebruiken hierbij een speciaal instrument waarmee ze de cilinder snel en doeltreffend verwijderen. Hedendaagse cilindersloten zijn beter beveiligd tegen deze methode. Tip: Een SKG-certificering geeft de mate aan waarin deurbeslag bestand is tegen inbraken. Hoe meer sterren, hoe beter jouw woning is beschermd tegen inbraak. Let hierop wanneer je je deurbeslag aanschaft.

Deurkrukken binnen

Ben je van plan de deuren in je woning te vervangen? Wil je daarbij ook nieuwe deurkrukken? Deuren en deurkrukken geven de kamers in je woning een nieuwe look en feel. Waar je op let bij het uitkiezen van deurkrukken:

  • De vorm van de deurkruk. Kies je voor een klink? Deze zijn er in vele vormen. Recht, hoekig, ovaal, rondom afgerond of sierlijk gekruld. Bedenk dat je ook voor een knop kunt kiezen. Deze zijn er ook weer in vele soorten, maten en materialen
  • De vorm van het afdekplaatje. Je heb ze als rozet of als schild. Bij een deurkruk op rozet zijn de kruk en het slotplaatje twee verschillende onderdelen. Kies je voor een schild, dan zitten de deurkruk en het eventuele slotplaatje op hetzelfde schild. Het voordeel van een kruk op schild is dat je oude boor- of schroefgaten gemakkelijk afdekt
  • De kleur van de deurkruk. Wat past bij jouw smaak? Of weet je het nog niet precies? In interieurbladen en bouwmarkten krijg je een goed beeld van het huidige aanbod. Zwart is trending!
  • Het materiaal van de deurkruk. RVS, messing, kunststof of hout. Het kan allemaal. Ook hierbij hangt de keuze van jouw deurbeslag natuurlijk nauw samen met je smaak. Naast je persoonlijke voorkeur is het ook handig om na te denken over de onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal. Een klink gaat veel door de handen en is gevoelig voor vuil.

Deurbeslag: scharnieren

Niets storender dan deuren of ramen die niet goed zijn afgehangen. Goed geplaatste scharnieren en goed werkend deurbeslag voorkomen een boel ergernis. Maar ook draagt degelijke hang- en sluitwerk en goed deurbeslag bij aan inbraakpreventie. Beveilig je scharnieren extra tegen inbraak. Verstevig deze met een uitliftbeveiliging. Deze manier van beveiligen noemen we ook wel dievenklauwen. Dit speciale deurbeslag zorgt dat je deur op zijn plaats blijft, wanneer een inbreker de scharnieren forceert.

Deurbeslag? Een vakman plaatst het voor je!

Het plaatsen van scharnieren en dievenklauwen vergt kennis en deskundigheid. Wanneer je besluit je scharnieren te vervangen, laat het dan over aan een vakman. Op Kluswebsite.nl vind je de klusjesman die bij je past.

Deurbeslag: sloten

Iedere keer wanneer je van huis gaat, sluit je je huis goed af. Dit voorkomt een hoop ellende. Want… de gelegenheid maakt nog steeds de dief! Een huis dat er ‘gemakkelijk’ uitziet voor een inbreker, valt eerder ten prooi aan inbraak. Zorg dus voor goede sloten en ander inbraakpreventief deurbeslag, gecertificeerd met politiekeurmerken.

Hoe vervang je deurbeslag?

Is jouw deurbeslag toe aan vervanging? Hangt jouw hang- en sluitwerk er niet meer zo bij zoals het hoort? Het afhangen van scharnieren, deurklinken en sloten is precies werk. Soms zijn de locaties voor scharnieren en sloten voorgedefinieerd in de deuren en ramen. Dan kun je daar vrij eenvoudig zelf je deurbeslag plaatsen. Is dit niet het geval, dan valt of staat de montage bij goed meetwerk. Zorg voor een goede rolmaat, noteer de afstanden secuur en werk precies. Kerf de sparingen uit en bekijk het op te hangen beslag goed op form en grootte.

Tip: Vind je het afhangen van je deurbeslag lastig? Schakel dan de hulp in van Kluswebsite.nl. Hier vind je een vakman bij jou in de buurt. Hij helpt je graag.

 

 

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman