Hang- en sluitwerk

Openen, draaien, kiepen, kantelen, vastzetten, sluiten en op slot doen. Je doet het met het hang- en sluitwerk van je ramen en deuren. Hang- en sluitwerk is daarmee een heel wezenlijk onderdeel van je woning. Heb jij nieuw hang- en sluit nodig? Is je oude aan vervanging toe? Denk dan ook gelijk na over de inbraakbeveiliging van je woning. Met goed en degelijk hang- en sluitwerk houd je ongewenste bezoekers langer buiten. Laat je hang- en sluitwerk professioneel plaatsen. Een vakman vind je zo bij jou in de buurt op Kluswebsite.nl.

Hangwerk

Het hangwerk van ramen en deuren bestaat uit scharnieren en gehengen.

  • Scharnieren zorgen ervoor dat je ramen draaien in de sponningen. Scharnieren bestaan uit twee ijzeren of koperen bladen, beide aan het einde zo gevormd dat ze in elkaar passen. De scharnierbladen zijn aan elkaar bevestigd met een pen of stift en vormen samen het draaipunt.
  • Gehengen zie je tegenwoordig vooral nog buiten op schutting- en tuindeuren. Het is scharnierend smeedwerk dat aan de buitenkant van de deur of het raam is geplaatst. In het oog springend is het langwerpige stuk metaal dat aan de draaibare deur vastzit. In oude kasteeldeuren zie je ze ook nog. En tegenwoordig komen ze ook steeds vaker terug in de industriële look. Zulk robuuste hang- en sluitwerk toont authentiek en oorspronkelijk.

Sluitwerk

Als je denkt aan sluitwerk, denk je aan sloten en grendels. Alles waarmee je eigendommen kunt afsluiten voor mensen die jij er geen toegang tot wilt verlenen.

  • De eerste sloten zijn gevonden in het oude Egypte. Door de jaren heen hebben sloten zich doorontwikkeld. Het meest geavanceerde hang- en sluitwerk wordt tegenwoordig op auto’s, woningen en kantoren toegepast. Computergestuurd, met gezichtsherkenning of gebaseerd op jouw persoonlijk vingerafdruk, het kan allemaal!
  • Een grendel bestaat uit een metalen staaf die aan de deur is bevestigd. Wanneer je de deur sluit, plaats je de grendel in de houder die aan de deurpost of muur bevestigd zit. Een grendel plaats je zowel aan de binnen- als buitenkant van je woning of tuindeur, al naar gelang waarvoor je de grendel wilt gebruiken.

Inbraakgevoelig

Hang- en sluitwerk dat niet goed werkt is storend. Je kunt je huis niet goed afsluiten. Maar nog belangrijker: slecht hang- en sluitwerk is inbraakgevoelig. Je hang- en sluitwerk moet in orde zijn. Alleen dan houd je inbrekers langer buiten de deur. Maar dat niet alleen. Deugdelijk hang- en sluitwerk schrikt inbrekers ook af. Wees je ervan bewust dat gelegenheid nog steeds de dief maakt. Wanneer jouw hang- en sluitwerk er ‘moeilijk’ uitziet, zal een inbreker jouw huis sneller voorbij gaan. Wil jij je huis inbraakbestendig maken? En vind je het lastig om hang- en sluitwerk te plaatsen? Een vakman helpt je graag. Vind hier op Kluswebsite.nl de klusjesman voor jouw klus.

Scharnieren

Zijn de deuren en ramen van jouw woning niet goed afgehangen? Dat is erg vervelend. Je loopt er letterlijk elke dag weer tegenaan. Zorg dat je hang- en sluitwerk er goed bij hangt. Goed geplaatste scharnieren voorkomen een hoop irritatie en maken de kans op inbraak kleiner.

Dievenklauwen

Zorg met speciaal hang- en sluitwerk voor inbraakpreventie. Kies bijvoorbeeld voor scharnieren met een uitliftbeveiliging, ook wel dievenklauwen genoemd. Dit speciale hang- en sluitwerk zorgt dat je deur of kozijn op zijn plaats blijft, wanneer een inbreker de scharnieren probeert te forceren.

Draaien en kiepen

Een raam dat je voorziet van een scharnier dat zowel kan draaien als kiepen is heel handig in gebruik. Met de kiepstand heb je een praktische ventilatiestand, terwijl je het raam ook nog helemaal opent in de draaistand. Het hang- en sluitwerk plaatsen van zo’n draaikiepraam is redelijk moeilijk. Het monteren ervan vergt inzicht en deskundigheid, maar ook heb je af en toe onderhoud nodig. Defecten voorkom je door je draaikiepramen af en toe te laten nakijken door een vakman. Deze vind je op Kluswebsite.nl.

Sloten

Doe jij iedere keer wanneer je je huis verlaat alle deuren op slot en ramen dicht? Het is een van de beste manieren om inbrekers buiten je huis te houden. Zorg voor goede sloten en ander inbraakpreventief deurbeslag, gecertificeerd met politiekeurmerken.

  • veiligheidsbeslag
  • een goed cilinderslot

Kies in ieder geval voor scharnieren met dievenklauwen. Maar denk ook aan een slot dat is beveiligd tegen kerntrekken. Dat is tegenwoordig een populaire inbraakmethode. Bij deze methode gebruiken inbrekers een speciaal instrument. Hiermee verwijderen ze de cilinder snel en doeltreffend. Hedendaagse cilindersloten zijn tegen deze manier van inbreken beveiligd.

Tip: Een SKG-certificering geeft de mate aan waarin deurbeslag bestand is tegen inbraken. Hoe meer sterren, hoe beter jouw woning is beschermd tegen inbraak. Let hierop wanneer je je hang- en sluitwerk aanschaft.

Handig slot

Zijn jouw sleutels vaak zoek? Wil je snel de sloten van je deuren kunnen sluiten en openen? Zonder tekens je sleutel ‘s ochtends of ’s avonds voor het slapen erbij te moeten pakken? Dan is een cilinderslot met draaiknop iets voor jou. Plaats op de deur van jouw voorkeur een draaislot en je bent in een split second buiten de deur. Vergeet niet je sleutels mee te nemen…

Hoe vervang je hang- en sluitwerk?

Wil je nieuw hang- en sluitwerk laten plaatsen omdat het is verouderd? Of omdat je gewoon inbraakveiliger hang- en sluitwerk wilt? Vind je het afhangen van je hang- en sluitwerk lastig? Het plaatsen ervan is een secuur klusje. Schakel dan de hulp in van Kluswebsite.nl. Hier vind je een vakman bij jou in de buurt. Hij helpt je graag.

 

Inbraakpreventie van boven

  • Bodegraven ( 37,4 km )
  • 71 Klussen

website: www.inbraakpreventievanboven.nl E-mail: info@inbraakpreventievanboven.nl

A.R.A.Bouw

  • Zwijndrecht ( 55,6 km )
  • 183 Klussen

ik ben een all-round timmerman en heb 9jaar ervaring in het interieurbouw.ik leg vloeren met 10jaar leggarantie.

Meer vakmannen

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman