Elektra aanleggen

Stroom. Je hebt het nodig door je hele woning. Je lampen, laptop en stofzuiger kunnen niet zonder. Door je hele woning ligt een ingenieus systeem van draden en kabels om alle hoeken van elektriciteit te voorzien. Een nagenoeg onzichtbaar netwerk dat valt of staat bij goed aanleggen. Want slecht of foutief aangelegde elektra is niet alleen storend in gebruik. Het is vooral gevaarlijk. Kortsluiting ligt op de loer en brand is niet uitgesloten. Wanneer jij elektra aanlegt, zorg dan dat het goed gebeurt. Vind je het zelf een lastige klus? Laat het over aan een opgeleide vakman. Je vindt hem op Kluswebsite.nl.

Wat valt er onder elektra aanleggen?

 • Het aanleggen van alle elektrische bedrading in jouw woning voor een nieuw netwerk of een uitbreiding op je netwerk. Denk ook aan de groepenkast en een eventuele uitbreiding daarop.
 • Het bedenken van een logisch elektriciteitsnetwerk in jouw (nieuwe) woning.
 • Het aanleggen van elektra in je tuin. Voor je verlichting, je laadpaal van je auto, je barbecue, jacuzzi of grasmaaier. Je legt de elektra in deze gevallen aan met specifieke waterdichte afsluitdozen en extra dikke bekabeling vanwege weer, wind en ongedierte.
 • Het aanleggen van elektra voor specifieke apparaten zoals een brandmeldinstallatie, een beveiligingsinstallatie, een communicatienetwerk, domotica (o.a. verwarming en zonneschermen regelen op afstand). Mogelijk heb je nieuwe groepen nodig in je meterkast. Echt een klus voor de vakman dus! Eentje die je vindt op Kluswebsite.nl!

De elektricien

Betrouwbaar aanleggen van elektra komt precies. Schakel de hulp van een vakman in bij elektra aanleggen. Toch kun je als voorbereiding op het elektra aanleggen zelf veel doen. Leidingen en buizen leggen, sleuven frezen en de wandcontactdozen plaatsen; het zijn aspecten van het aanleggen die je gemakkelijk zelf doet. Het aansluiten laat je vervolgens over aan een gediplomeerde elektricien. Hij helpt je graag. Maar ook voor het bedenken van een degelijk stroomschema voor je elektra roep je de hulp van een vakman in. De elektricien geeft advies en voert het plan deskundig uit. Vind de elektricien die bij jouw klus past op Kluswebsite.nl.

Wet- en regelgeving elektra aanleggen

Omdat elektriciteit van nature gevaarlijke eigenschappen heeft, is elektra aanleggen gebonden aan wet- en regelgeving. Dat is goed, want zo is veiligheid en juist gebruik van elektriciteit gegarandeerd.

Voordelen van een gediplomeerde elektricien:

 • Een elektricien is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving.
 • Een elektricien werkt volgens regels die iedere gediplomeerde elektricien kent. Zo kan een eventueel volgende collega van hem altijd zien wat zijn voorganger heeft gedaan.
 • Wanneer je een gediplomeerde elektricien inschakelt, weet je zeker dat het elektra aanleggen veilig gebeurt.

Een elektricien bij jou in de buurt? Vind hem op Kluswebsite.nl.

Elektra aanleggen en veiligheid

Elektriciteit kan zeer gevaarlijk zijn. Niet voor niets zijn er zeer strenge normen waaraan elektriciens zich moeten houden. Door de regels weet elke elektricien waar bepaalde draden voor zijn en hoe hij alles moet aansluiten. Het voordeel van zulke regels is dat een andere elektricien direct kan zien welke draad welk doel dient. De strenge normen zijn er allemaal op gericht dat jouw veiligheid en die van jouw omgeving is gewaarborgd.

Nieuwe groepenkast aanleggen

Je volgende auto rijdt elektrisch! Dat heb je al bedacht. Maar heb je er ook aan gedacht dat:

 • Je dan een laadpaal nodig hebt?
 • En dat dit waarschijnlijk consequenties voor je groepen in de meterkast heeft?
   

Ook wanneer je van plan bent een groot elektrische apparaat aan te schaffen, heeft dit gevolgen voor de groepen in je meterkast. Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi of elektrisch verwarmde sauna. En wat dacht je van de verlichting van je nieuwe serre of nieuw aan te leggen tuin? Dan is een uitbreiding van je groepenkast een goede oplossing.

Valt je stroom geregeld uit? Misschien is je groepenkast onlogisch ingedeeld. Of misschien heb je te maken met een verouderde groepenkast. Wil je weten hoe jouw elektra erbij ligt? De vakkundige elektricien kijkt graag met je mee. Je vindt hem op Kluswebsite.nl.

Aanleggen elektra is vakmanschap

Het aanleggen van elektra, elektrische apparaten en elektronica is een vak apart. Elektromonteurs en elektriciens studeren de rest van hun leven om bij te blijven. Nieuwe technieken, nieuwe apparatuur, nieuwe normen en andere regelgeving verlangen dit van hen. Wanneer je zelf klust, ben je lang niet altijd op de hoogte van alles wat er speelt in de wereld van het aanleggen van elektra. Daarom is het verstandig een erkende, deskundige elektricien bij je klus te roepen. Bij een deugdelijk aangelegd elektriciteitsnetwerk met een goed functionerende meterkast weet je waar je aan toe bent.

Vind je vakman op Kluswebsite.nl!

Heb jij een specifieke klus op het gebied van elektra aanleggen? En voel je je er beter bij wanneer dit door een erkende vakman gebeurt? Kijk dan snel op Kluswebsite.nl. Hier vind je deskundige vakmensen voor de aanleg van jouw elektra. Geef een omschrijving van je klus. Elektriciens uit jouw regio kunnen hierop reageren. Met een vrijblijvende offerte weet je snel wat de kosten zijn voor jouw klus.

 

Manimo-elektra

 • Schiedam ( 66,2 km )
 • 107 Klussen

Met al ruim 25 jaar ervaring in de elektrotechniek , staan wij klaar voor raad en daad. Voor het leveren en onderhouden van zowel elektrotechnische...

Elektro Kobus

 • Arnhem ( 45,6 km )
 • 74 Klussen

Mijn werk is mijn hobby en doe dit dus met veel plezier. Mijn specialisatie is het vervangen en aanpassen van groepenkasten. Ik werk het liefst met hoogwaardige...

Peek elektroservice

 • 's-gravendeel ( 61,0 km )
 • 35 Klussen

Peek elektroservice , Eric Peek. Sinds December 2013 ingeschreven als zelfstandige, gestart met werkzaamheden in januari 2014. 30 jaar in de elektro-...

Meer vakmannen

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman