Het hele jaar zomer

Ook zin om je het hele jaar door in de mediterrane sferen te wanen? Laat je inspireren en geef je tuin een make-over. Met deze tips breng je de Méditerannée naar je eigen tuin.

Mediterrane sfeer

Denk in een mediterrane tuin niet in strakke lijnen en rechte vakken, maar ga juist frivool te werk om de juiste sfeer te krijgen. Ruw stucwerk, grote tegels of grind, schuttingen van kastanjetakken of andere twijgen geven als snel veel sfeer.
Met planten in potten, een heerlijke (lounge) tuinset en gekleurde kussens, kleden en kandelaars benadruk je de ongedwongen sfeer.

Beplanting

In een mediterrane tuin horen natuurlijk mediterrane planten en bomen. Niet alles doet het altijd goed in het Nederlandse klimaat, maar je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een vijgenboom (Ficus carica), olijfboom (Olea europaea), lavendel, rozemarijn, jasmijn of de kleurrijkere mediterrane bougainville (Bougainvillea spectabilis) en oleander (Nerium oleander). Maar ook salie, wilde marjolein en tijm passen goed met hun kruidige geuren. Verder natuurlijk een vlinderstruik, die ook heerlijk geurt, rozen en grijsbladige planten zoals Artemisia die dat mediterrane tintje nog versterken.

Zet her en der bloemen en planten in gekleurde potten, dan kun je de planten altijd verplaatsen en kun je ieder jaar(getijde) de tuin weer anders inrichten.
Tip:  Laat je citroenboompje, maar ook de oleanders overwinteren bij speciale kwekerijen. Je krijgt je boom na de winter netjes verzorgd terug om er weer een hele zomer van te genieten.

Extra sfeervol

Met een buitenkeuken of goede BBQ kun je met familie en vrienden nog langer genieten van het mooie weer in je mediterrane tuin.

Meer inspiratie

Volg het bord Woondromen - Tuin, terras & balkon van Kluswebsite.nl op Pinterest.

Zelf geen groene vingers?

Plaats je klus en laat een hovenier je mediterrane dromen waarmaken.

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog