Tadelakt, bijzondere wandafwerking

Tade wat? Tadelakt is een type stucwerk, van oorsprong Marokkaans, het is waterafstotend en stootvast en heeft een bijzondere en warme uitstraling.

Van oorsprong werd het onder andere gebruikt voor de afwerking van badhuizen, vandaar dat het geschikt is voor toepassing in badkamers. Maar het is natuurlijk ook prima toepasbaar in andere ruimtes in huis. Tadelakt is Berbers voor 'masseren' of 'inwrijven' en dankt haar naam aan de manier van afwerken. 

Uitstraling

Tadelakt heeft een fluweelachtig uiterlijk, licht gewolkt met intense diepe kleuren. Hierdoor geeft het iedere ruimte  een luxe uitstraling.

Ademend

Als de afwerking gedaan is, is het resultaat een ademend, waterdicht materiaal. Dit zorgt voor duurzaamheid (het gaat lang mee) en verbetert de kwaliteit van de lucht in de ruimte. 

Mooie projecten met tadelakt

Stootvast

Als het pleisterwerk helemaal uitgehard is ( na een paar maanden) is het zo hard als steen. Het kan dan dus wel tegen een stootje, in tegenstelling tot 'gewone' stuc.

Onderhoud

Tadelakt is wel onderhoudsgevoelig. Je mag alleen reinigen met groene zeep of bijvoorbeeld ecover, en niet met reguliere schoonmaakmiddelen. Daarnaast moet je het douchegedeelte iedere 7-8 weken van een nieuwe waslaag voorzien. De rest van de badkamer moet 1x per jaar voorzien worden van een waslaag.

Badkamers waar tadelakt gerealiseerd is

Kwaliteit

Let wel op: tadelakt is geen merknaam maar een soortnaam. De samenstelling en manier van afwerken kan dan ook per aanbieder verschillen. Op de originele manier aangebrachte tadelakt is niet goedkoop, mocht je toch ergens een goedkope aanbieding vinden, dan kun je je afvragen of het wel op de goede, traditionele manier wordt gedaan. 

Op zoek naar een vakman die tadelakt kan aanbrengen? Kijk in onze vakmannengids voor een geschikte vakman bij jou in de buurt.

Meer badkamerinspiratie vind je op ons Pinterest bord.

Volg het bord Boondromen Badkamer van Kluswebsite.nl op Pinterest.

Zoek een vakman

SaveSave

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog