Man Cave Maandag: Steenoven bouwen

Deze Man Cave Maandag hebben we een klus voor buiten je Man Cave: het bouwen van je eigen steenoven.

Droom jij ook van grote stukken pizza uit je eigen steenoven? Of stukken gekruide kip? Bouw dan je eigen oven in de tuin. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wel wat! Want geef toe, wat is er nu lekkerder dan op een mooie zomeravond in je tuin te genieten van pizza uit je eigen oven. Okay, een goede barbecue misschien, maar je snapt het punt.

Wat is een steenoven?

Een steenoven is, zoals de naam al doet vermoeden een oven van steen, waar het vuur van oorsprong op de bakplaat zelf wordt gestookt. De oven kan temperaturen tot wel 500 graden halen. Als de gewenste temperatuur is gehaald wordt het vuur aan de kant geschoven en kan het te bakken product in de oven gelegd worden. Een steenoven is met name geschikt voor pizza’s, brood en grillschotels maar in principe kun je alles maken wat je ook in een gewone oven maakt.

Kant-en-klaar of zelf bouwen

Voor ieder budget is er een steenoven te vinden. Ben je zelf een beetje handig dan kun je online bouwtekeningen en gedetailleerde stappenplannen vinden. Heb je iets meer te besteden of ben je wat minder handig dan zijn er prefab pakketten die je alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten en af te werken. En heb je meer geld dan verstand van klussen dan koop je een kant-en-klare complete steenoven die voor je wordt geplaatst. En al die varianten heb je natuurlijk de mogelijkheid om een vakman in te schakelen om je een handje te helpen.

Algemeen stappenplan bouw steenoven

Er zijn al stoere kerels geweest die de stap hebben gemaakt en een eigen steenoven hebben gebouwd. Hieronder ter inspiratie foto's van de bouw van de oven van de Nieuw-Zeelander Tim Ackroyd. Loopt het water je ook in de mond? Ga dan snel zelf aan de slag of regel die vakman die 'm voor je komt bouwen en dan zit jij binnenkort in je tuin te genieten van een overheerlijke pizza.

Stappen van bouwen steenoven

 

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog