Wat te doen tegen muggen?

Als het zomer wordt, komen de muggen ook allemaal te voorschijn. Hoewel ze waarschijnlijk op een of andere manier een nuttige rol in de natuur spelen, zijn ze voor ons mensen vooral irritant. Als je jezelf wilt wapenen tegen dit kleine steekbeestje, wat werkt dan wel en wat niet? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Citronella

Helaas, als mens vind je het misschien best lekker ruiken, maar citronellakaarsen, -lotions, -sprays, – of armbandjes zullen weinig uithalen tegen de mug.

DEET

Effectief maar wel met een belangrijk nadeel: het wordt voor 20% door de huid wordt opgenomen en kan neurotoxische effecten hebben. Dat wil zeggen dat het giftig is voor je zenuwstelsel.

Een antimug- app

In de verschillende appstores kun je apps vinden die claimen door middel van ultrasoon geluid de muggen te verjagen.
Muggenexpert Bart Knols heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze apps en concludeert dat de beweringen in deze misleidend zijn: anti-muggen-apps werken niet. (Bron: NOS)

Eucalyptusolie

Eucalyptusolie is getest op dengue- en malariamuggen en werkt acht uur. Omdat het op natuurlijke basis is, kan je je er dagelijks zonder probleem mee insmeren. (Bron: Universiteit van Nederland – Entomoloog en muggenspecialist Bart Knols).

Horren en klamboes

Een prima middel tegen muggen (en ander ongedierte) is het plaatsen van horren in ramen en deuren en het gebruik van een klamboe rond je bed. Op die manier kunnen de muggen maar moeilijk bij je komen. Meer lezen over horren kun je in de volgende artikelen:

Horren; insecten buiten de deur, over verschillende soorten horren.
Hor onderhouden, waarin we beschrijven wat je kunt doen als je een gaatje in je hor hebt.

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog