De kleur van het jaar 2017

Het jaar is bijna voorbij en er wordt door veel mensen al vooruit gekeken naar het nieuwe jaar. Zo ook door Sikkens. Ieder jaar nodigen ze kleurexperts uit in hun Global Aesthetic Center om samen een kleurenpalet en trendkleur voor het nieuwe jaar te ontwikkelen. Dit team onderzoekt trends, sociaal en design, die een invloed zullen hebben op de kleur- en interieurkeuzes van consumenten in het komende jaar. Ze bepalen een aantal belangrijke trends en één overkoepelend thema dat de stemming van het moment vastlegt.

Life in a New Light

Dit overkoepelende thema weerspiegelt de snbelle verandering in onze (digitale) wereld. Vandaag de dag zijn we steeds meer aan het verstedelijken en onze blik op wat belangrijk is, is aan het veranderen. We geven prioriteit aan de eenvoudige dingen die ons een andere kijk op het leven geven – familie en vrienden, werk, verbinding met de natuur en ervaringen.

Het kleurenpalet van 2017 gaat helemaal over balans. Het heeft een interessant contrast tussen de brutale, meer opvallende kleueren en een selectie van gedempte, lichtere tinten. Dit spectrum van lichte witte en neutralen is een perfecte aanvulling op de achtergrond voor de heldere kleuren, zodat zij prachtig kunnen opvallen. Het algemene resultaat is een toegankelijk verf palet dat gemakkelijk in elk interieur kan worden gebruikt.

Denim Drift

Kleur van het jaar 2017: Denim Drift

Trendkleur 2017: Denim Drift

Blauw is de kleur die we elke dag tegenkomen. Denk aan de lucht en de kleding die we dragen. En dit jaar wordt het ook de kleur van onze muren. Denim Drift is de must-have kleur van 2017. Het zal fantastisch staan op jouw muren! 

Heleen van Gent, Creative Director Global Aesthetics Center

Denim Drift staat voor het vastleggen van de sfeer van dit moment, het is een tijdloze kleur met een veelzijdigheid in gebruik. Denim Drift ziet er altijd weer net iets anders uit, afhankelijk van hoe je de kleur toepast.


Om te laten zien hoe divers Denim Drift is, heeft het Global Aesthetic Center vier onderliggende thema’s gemaakt waar de kleur er elke keer weer anders uitziet.

Trendkleur 2017: Denim Drift, kleurenpalet

Trendkleur 2017: Denim Drift

New Romanticism

Trend: New Romanticism

We voelen een connectie met de natuur. Een verantwoordelijkheid om te zorgen voor de aarde. The Working Home De grens in het leven tussen werk en privé is aan het veranderen, we zijn opzoek naar de juiste balans.

The Working Home

Trend: The Working Home

Trend: Working Home kleuren

De grens in het leven tussen werk en privé is aan het veranderen, we zijn opzoek naar de juiste balans.

Considered Luxury

Trend: Considered Luxury

In een wereld waar we alles kunnen krijgen wat ons hartje begeert, zijn herinneringen een stuk belangrijker voor ons.

Shared Individualism

Trend: Shared Individualism

Uit ons wereldwijde onderzoek blijkt dat wij een verlangen hebben naar individualiteit, maar ondertussen wel een onderdeel willen zijn van iets groters.

Video

Sikkens heeft een filmpje gemaakt waarin ze uitleggen hoe ze te werk gaan bij het bepalen van een trendkleur. 

 

Meer informatie over de kleurpaletten kun je vinden op Colour Futures.

beeldmateriaal: Sikkens Colour Futures 2017 

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog