Verhuizen? Inpakken!

Het is zover, je gaat verhuizen. Maar eerst al je spullen nog inpakken! Help. Hoe pak je dat nou goed aan?

Plannen

Voordat je ook maar begint met verzamelen van dozen en inpakken is het slim om een een inpakplan te maken. Daarin zet je:

  • wat weg kan
  • wat mee moet
  • in welke categorie de spullen vallen die je mee wilt nemen (badkamer, slaapkamer etc.)
  • hoeveel verhuisdozen en andere inpakspullen je schat nodig te hebben 

Slimme tip: vrienden en familie hebben vaak nog wel verhuisdozen liggen die je mag gebruiken. Vraag dus even rond.

Passende dozen

Verschillende voorwerpen vragen om verschillende dozen. Zware spullen kun je het beste in een kleine doos stoppen. Grote dozen zijn geschikt voor lichtere spullen zoals handdoeken. En zo zijn er ook speciale dozen, zoals garderobedozen met roedes, boekendozen en zelfs flessendozen.
Tip: check af en toe tijdens het inpakken of de doos niet te zwaar wordt.

Inpakmateriaal

Je kunt je natuurlijk helemaal te buiten gaan aan bubbeltjesplastic (ook leuk voor de kids) en vloeipapier, maar veel inpakmateriaal heb je gewoon al in huis. Zo kun je je servies in handdoeken verpakken en kleine vaasjes in je sokken stoppen.
Tip: op Bouwmaat.nl vind je handige producten voor verhuizen 

Inpakken

Inpaklijst klaar? Weggedaan wat je niet mee wilt nemen? Inpakmateriaal in huis? Dan kan het echte inpakken beginnen. Pak per ruimte in, dan hoef je in je nieuwe huis niet van hot naar her te rennen met de inhoud van dozen. Pak de spullen die je het minst gebruikt als eerste in en eindig met de spullen die je iedere dag gebruikt. 
Slimme tip: maak een aparte doos met spullen die je nodig hebt voor de eerste dag in je nieuwe huis. Stop hier bijvoorbeeld slaapspullen, een handdoek, wat eten enzovoort in. Dan heb je maar één doos nodig die eerste dag en hoef je niet wanhopig alle kamers af te zoeken naar die een doos waar je tandenborstel in zit.
Nog een slimme tip: pak ALLES in. Niets is vervelender dan los rondslingerende dingen die op de verhuisdag nog in een doos gegooid moeten worden.
Vooruit, nog eentje: pas op met het gebruik van krantenpapier. Het kan vlekken en krassen achterlaten. Je kunt beter keukenpapier of vloeipapier gebruiken.

Labelen!

Zorg dat iedere doos die je gebruikt goed gemarkeerd is! Of je nu een markeerstift gebruikt, tape of stickers maakt niet uit. Als je maar kan zien wat er in de doos zit en in welke kamer hij thuis hoort. 
Tip: geef iedere ruimte een andere (sticker) kleur. Gebruik die kleur op de dozen en markeer de deuren van de ruimtes in je nieuwe huis met dezelfde kleur. Weet gelijk iedereen waar de dozen naar toe moeten.

 

We hopen dat je met onze inpaktips met een goed gevoel gaat verhuizen. Succes!!

Klussen

En heb je in je nieuwe (of oude) huis nog wat klussen waar je zelf niet aan toe komt? Zoek dan een vakman op Kluswebsite.nl.

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog