De juiste vloer kiezen

Er zijn zoveel verschillende soorten vloeren. Afgezien van wat je mooi vindt heeft iedere vloer ook nog specifieke eigenschappen. Waar kun je nou het beste op letten bij het kiezen van de juiste vloer? In dit artikel verschillende tips en adviezen op een rijtje.

Ruimte als basis van vloerkeuze

Welk materiaal je kiest voor de vloer is sterk afhankelijk van de ruimte waar de vloer komt te liggen. Zo moet je bijvoorbeeld in de keuken of de badkamer rekening houden met de vochtbestendigheid van de vloer. Gelukkig kun je tegenwoordig in vochtige ruimtes naast tegels ook vinyl , laminaat en zelfs sommige houten vloeren neerleggen. 
Tip: blijf praktisch nadenken. Dus een makkelijk te reinigen vloer in je keuken, geen hoogpolig tapijt onder je bureaustoel  en iets dat goed tegen vocht kan in de badkamer.

Vloer kiezen op basis gebruikers

Wat is je levensstijl? Heb je kinderen of huisdieren dan zal een vloer aan andere eisen moeten voldoen dan als je alleen woont. Je levensstijl heeft namelijk invloed op slijtage van de vloer, hoe gemakkelijk deze schoon te maken moet zijn en de noodzaak van het reduceren van contactgeluiden.

Smaak

En het belangrijkst eis natuurlijk dat je een vloer kiest die je mooi vindt. Een vloer heeft nou eenmaal een grote invloed op de sfeer in de ruimte.
Tip: kies de kleur met je hart, het materiaal met je verstand. 

Praktisch

Maak voor jezelf een lijstje waaraan de vloer moet voldoen per ruimte. Op deze manier kun je makkelijker vergelijken en kijken welke vloeren geschikt zijn en welke niet. Denk hierbij aan vochtbestendigheid, geluiddempend, onderhoud, leggemak, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, uitstraling en schoonmaakgemak.

Mooie oplossing

Wil je dezelfde sfeer in meerdere ruimtes? Dan kun je kiezen voor een systeem waarbij meerdere type vloeren uitgevoerd zijn in dezelfde kleur of patroon. Zo heeft 100% Home Collection een serie van 8 houtdessins in hout, vinyl en laminaat. Hiermee leg je In alle ruimtes een vloer die verschilt in eigenschappen, maar niet in uitstraling.

Vraag je vakman naar de mogelijkheden. Hij kan ook een sample collectie aan je laten zien.

Meer lezen over vloeren

Laminaat
4 tips om de perfecte vloer te kiezen
Vloerbedekking kiezen
Voordelen en nadelen van vloerverwarming

Kijk ook eens voor vloerinspiratie op ons Pinterest bord

Volg het bord Thema -Vloeren van Kluswebsite.nl op Pinterest.

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog