Gootsteen ontstoppen

Een verstopte afvoer is nooit leuk. Maar gelukkig is het vaak zelf te verhelpen. Wij leggen uit hoe je dit kunt doen zonder gebruik te maken van chemicaliƫn.

Gootsteen ontstoppen zonder chemicalien

Stap 1:

Materiaal: 

  • Vloeibare groene zeep

Loopt het water nog wel weg, maar heel langzaam? Dan lukt het misschien nog om de gootsteen of afvoer te ontstoppen door alleen heet water te gebruiken met eventueel wat vloeibare groene zeep. Draai de hete kraan open en laat deze even lopen. Giet af en toe wat groene zeep in de gootsteen. Als het goed is gaat de afvoer steeds beter doorlopen. Helpt dit niet? Ga dan naar stap 2.

Stap 2:

Materiaal:

  • Ontstopper

Pak dan de ontstopper, plaatst deze op de afvoer in een volle gootsteen en ga even flink tekeer. Lukt dit ook niet? Dan volgt stap 3.

Stap 3:

Materiaal:

  • Sifontang
  • Oude doek
  • Trekveer of ontstoppingsveer
  • Emmer

Ga aan de slag met de sifontang en de trekveer. Zet een emmer onder de afvoer. Gebruik een oude doek om de zwanenhals te beschermen als je de tang gebruikt. Schroef de zwanenhals los en ga met de trekveer in de afvoer. Doe dit een paar keer en kijk of het water daarna wel wegloopt.Helpt dit ook niet? Dan heb je echt een loodgieter nodig.  

De loodgieter

De loodgieter heeft een professionele ontstoppingsveer om vuil uit de afvoerbuis te halen. Meestal lukt het hem dan om de verstopping te verhelpen. Mocht dit echter niet werken, dan kan hij een hogedrukpomp inzetten.Hiermee zet hij druk op het afvoersysteem en wordt het vuil met hoge druk uit de afvoer en in de riolering gedrukt. Het probleem zit 'm vaak in het begin van het leidingwerk, dus ergens in of dichtbij huis. Als het vuil eenmaal een paar meter verder is of uitkomt in de riolering, is er een grotere diameter buis en verdwijnt de verstopping.

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog