Vloerverwarming

Vloerverwarming is een populaire manier om je woning te verwarmen. Dit type verwarming heeft meerdere voordelen, zoals een gelijkmatige temperatuurverdeling, een lager energieverbruik en vaak zijn er geen of minder radiatoren nodig. Ook blijft de warmte langer behouden.

Verschillende oplossingen

Er zijn verschillende systemen om de vloerverwarming te installeren. Voor een aantal oplossingen moet de vloerverwarming met een dekvloer van zandcement worden afgewerkt. Gelukkig zijn er vloerverwarmingssystemen die op een een bestaande dekvloer kunnen worden aangelegd en maar een minimale dekvloer nodig hebben voordat ze afgewerkt kunnnen worden.
Een andere, vaak toegepaste manier om vloerverwarming in een bestaande dekvloer te installeren, is door deze in te frezen. Een voordeel hiervan is dat de vloer snel opwarmt. Nadat de buizen zijn gelegd, kan er rechtstreeks overheen worden getegeld
.

Vloerverwarming in de badkamer

Voor vloerverwarming in de badkamer wordt vaak elektrische vloerverwarming gebruikt. Dit is een mat die over een bestaande tegelvloer of dekvloer geïnstalleerd kan worden . Doordat de mat ca. 4 mm dun is, kan deze direct in de lijmlaag worden gelegd. De vloer hoeft dan niet verwijderd of ingefreesd te worden. En dat scheelt een hoop werk en dus geld! Doordat de mat direct onder de oppervlakte komt te liggen, wordt de vloer snel warm. Via een aparte thermostaat kan de temperatuur onafhankelijk van de CV geregeld worden.

 

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog