Kruiden in de tuin

Kruiden zijn een echte aanwinst in de tuin. Ze zijn mooi om te zien en ze ruiken heerlijk. En ze zijn natuurlijk heerlijk in je eten! Maar niet iedereen is zo gek op kruiden als wij. Maar dat zijn vooral dieren die wij toch liever niet in de tuin willen hebben: mieren, mollen, kevers en nog wat soorten ongedierte. Dus wil je een tuin waar ongedierte zich niet thuis voelt, maar jij wel, dan hebben we de volgende krijden uitgezocht die je in je tuin zou moeten hebben. Je kunt inderstaande planten gewoon tussen je andere planten plaatsen. Zo hebben ze het meeste effect.

Munt

Munt is een enthousiaste groeier en is niet alleen lekker in thee en salades, maar is ook goed tegen mieren, kooluil (een soort mot), bladluizen en bladhaantjes (kevertjes). Aangezien mint erg snel groeit en als je niet uitkijkt je tuin overneemt, kun je de plant het best in potten zetten. Deze plaats je dan tussen je vaste planten.

Knoflook

Er is niet veel ongedierte dat gek is op knoflook. Maar de meeste mensen houden wel van wat knoflook. Als je ze door laat groeien geven ze ook mooie bloemen. Dus zet er een paar bij elkaar om op te eten en verspreid de rest door de tuin en laat die lekker bloeien. De Japanse kever, bladluis en spintmijt zullen het je niet in dank afnemen.

Bieslook en ui

Bieslook en ui zijn ook zeker geen straf om in de tuin tussen de vaste planten te zetten. Niet alleen zijn ze lekker, ze zien er ook nog eens prachtig uit met hun bolvormige bloemen. En wederom zijn bladluis en spintmijt niet blij!

Basilicum

Als ik basilicum zie dan krijg ik al zin in Italiaans eten. Maar vliegen en muggen worden er niet zo enthousiast van. Ze zullen dan ook snel een ander plekje opzoeken als je het in de tuin hebt staan.

Rozemarijn, salie en lavendel

Rozemarijn, salie en lavendel hebben sterke geuren die onder andere kooluil en wortelvlieg uit je tuin houden. Daarnaast zijn ze ook gewoon mooi om naar te kijken, lekker bij je eten en ruiken ze goed voor de mens. Als je veel van deze planten in de tuin zet, verdwijnt niet alleen ongedierte, maar trek je ook bestuivers zoals bijen aan.

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog