Beroep: slotenmaker

Als je aan een slotenmaker denkt, denk je al snel aan die keer dat je jezelf buitengesloten had en er niemand was met een reservesleutel. Dus belde je maar een slotenmaker. Maar een slotenmaker doet meer dan alleen buitengesloten mensen helpen.

Standaarddiensten

Naast sloten openmaken, zijn er een aantal standaarddiensten die een slotenmaker levert. Bijvoorbeeld sloten veranderen of repareren na een inbraak. Sloten op elkaar afstemmen zodat je met één sleutel meerdere deuren open kan maken. Of een loper maken waarmee je verschillende deuren die ook elk hun eigen sleutel hebben, toch kunt openen zonder de sloten aan te passen. Maar naast deze basisdiensten zijn er nog een aantal diensten waar je de meeste slotenmakers voor in kunt schakelen. Veel slotenmakers bieden ook beveiligingsonderzoeken aan. Ze bekijken je huis en gaan op zoek naar zwakke punten in de beveiliging. Daarna geven ze je advies over hoe je het beste die punten kunt aanpakken. Veel slotenmakers doen deze onderzoeken gratis, en natuurlijk hopen ze dan wel dat je hen de klus geeft.
Je kunt ook vragen of je slotenmaker kan beoordelen of je sloten nog voldoen aan de eisen die je woonhuisverzekering en inboedelverzekering stellen.

Autodeuren openen

Heb je je autosleutels in de auto laten zitten? Dan kan het de moeite waard zijn een slotenmaker te bellen. Veel slotenmakers hebben ervaring in het openen van autodeuren zonder schade aan de auto te veroorzaken. En ze zijn vaak sneller ter plaatse dan de sleepwagen die je auto mee naar de garage of dealer moet brengen.

Alarmsystemen

Goede sloten zijn natuurlijk de basis van de beveiliging van je huis. Maar misschien wil je ook wel een beveiligingssysteem. Sommige slotenmakers kunnen ook (eenvoudige) beveiligingssystemen installeren. Zo zijn er bijvoorbeeld draadloze systemen die je via de smartphone kunt bedienen. De sensoren van het systeem zijn geprogrammeerd om foto's te maken en die naar een server te uploaden.

Betrouwbaar

Slotenmaker is helaas geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zich slotenmaker mag noemen. Het is dan ook van belang dat je goed kijkt naar certificaten en referenties als je een slotenmaker in wilt huren. Check bijvoorbeeld of de slotenmaker voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en of de sloten die gebruikt worden voldoen aan het SKG-keurmerk voor sloten. Veel positieve beoordelingen zeggen ook iets over de betrouwbaarheid en kwaliteit van de slotenmaker.
En natuurlijk zegt het gedrag van iemand aan de telefoon of via de mail ook veel over die persoon. Je moet wel het gevoel krijgen dat iemand ervaren en betrouwbaar is.

Slotenmaker nodig?

Op Kluswebsite.nl vind je makkelijk en snel een slotenmaker bij je in de buurt.

 

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog