Tips om huis en hoofd koel te houden

Nog een paar dagen en dan is het officieel zomer maar mooi weer hebben we al een tijdje. En dan stijgt de temperatuur in huis. Maar op al te veel hitte binnen zit je natuurljk niet te wachten. Wij geven je graag wat tips om het koel te houden in huis.

Zonwering

Zorg voor goede zonwering en houdt de zon buiten. Buitenzonwering is het meest effectief. Verder is het slim om in de zomer te kiezen voor licht gekleurde gordijnen. Zware donkere gordijnen houden warmte vast en die kun je beter bewaren tot de winter.

Airco en ventilatie 

Laat airconditioning installeren  of koop een goede ventilator. Handige tip: als je voor de ventilator een emmer plaatst met gekoeld water en/of ijs dan wordt de lucht gekoeld voordat deze verspreid wordt.

Koele kamer

Niemand wordt vrolijk van een slechte nachtrust. Zoek dus de koelste plek van je huis op en ga daar slapen. De kruipruimte is misschien niet de meest ideale plek, maar je hebt misschien wel een ander plekje waar het koeler is dan in je slaapkamer.

Luchten

Lucht je huis vroeg in de ochtend, dan is het nog (enigszins) koel buiten. Zet alle deuren en ramen tegen over elkaar open en laat het lekker doorwaaien.

Dicht houden

De rest van de dag kun je het beste ramen en deuren zoveel mogelijk dicht houden. Laat ook je grodijnen dicht. Op deze manier houd je warme lucht buiten.

Uitschakelen

Schakel zoveel mogelijk elektrische apparaten uit. Ze stralen warmte uit en die wil je natuurlijk niet binnen hebben, want het is buiten al warm genoeg.

Siesta

Siesta!!! In warme landen rusten ze niet voor niets op het warmst van de dag. Pak een lekker (koel) drankje en stel schoonmaken en stofzuigen uit tot het wat koeler is.

Meer lezen

Algemene informatie over zonwering
Verschillende soorten zonwering 
Airco kiezen 
Airco schoonmaken    

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog