Natuurvloeren

Op zoek naar een nieuwe vloer die niet alleen mooi maar ook milieuvriendelijk is? Zoek niet langer, wij hebben de mooiste natuurvriendelijke vloeren voor je op een rijtje gezet.

Natuurtapijt heeft een mooie uitstraling en past in ieder interieur. Er zijn verschillende soorten natuurvloeren. In dit artikel bespreken we:

  • Kurk
  • Bamboe
  • Zeegras
  • Sisal
  • Linoleum
  • Kokos

Kurk

Heb je vaak last van koude voeten? Dan is een vloer van kurk echt wat voor jou. Warm, geluiddempend en met een sterk isolerend vermogen, haal je met kurk een ideale vloer in huis. Makkelij kin onderhoud en goed voor je energierekening.

Bamboe

Bamboe is een grassoort die "verhout" en niet alleen die planten in de tuin omvat, maar ook reuzenbamboe. Een variant die in het groeiseizoen wel 30 tot 50 centimeter per dag kan groeien. Door dat harde groeien kan hier een groot percentage van gekapt worden zonder dat de natuur uit haar evenwicht gebracht wordt. Bamboe is hard, duurzaam en stabiel. Het krimpt niet en zet niet snel uit. Tevens heeft het weinig werking, zoals andere houtsoorten.

Zeegras

Zeegras tapijt wordt gemaakt van een grassoort die groeit in rivierdelta's met brak water. De vezels worden tot een harde draad gesponnen, waarvan vervolgens tapijt geweven kan worden. Weven gaat moeizaam, dus men beperkt zich meestal tot eenvoudige patronen. Je kunt het wel goed toepassen in vochtige ruimtes. Het absorbeert geen vuil, dus reinigen is makkelijk

Sisal

Sisal is een vezel van de familie van Agave planten. Sisal tapijt is zeer sterk, slijtvast en geluiddempend en gaat lang mee. Sisal is verkrijgbaar in diverse natuurtinten en moderne weefpatronen. Helaas is sisal wel gevoelig voor vlekken en vocht, dus niet gebruiken in vochtige of vlekgevoelige ruimtes zoals keuken of badkamer.

Linoleum

Linoleum heeft als voornaamste bestanddeel lijnzaadolie en als aanvulling daarop kurk of houtmeel en hars op een rug van jute. Het productieproces is milieuvriendelijk en de vloer is na gebruik volledig biologisch afbreekbaar.
Een linoleum vloer is een uiterst duurzame, slijtvaste, sterke en onderhoudsvriendelijke vloer. De vloer is geluiddempend, ontvlamt moeilijk, is antistatisch en vermijdt het aantrekken van stof. Bovendien is ze  kleurvast. 

Kokos

Kokostapijt wordt gemaakt van 100% natuurlijk materiaal. Kokosvezels komen uit de buitenste bast van grote kokosnoten, die in de toppen van grote palmbomen groeien. Kokos is sterk, gelduiddempend, warmte-isolerend en anti-statisch. daar staat tegenover dat het veel vocht absorbeert, waardoor het niet geschikt is voor vochtige of vlekgevoelige plekken. 

Meer over vloeren

Vloeren: kleuren kiezen 
Vloerverwarming 
Tips voor het plaatsen van een klus: vloeren 
Parket 
Fijne vinylvloeren 
De juiste vloer kiezen
Voordelen en nadelen van vloerverwarming 
4 tips om de perfecte vloer te kiezen 
 

Volg het bord Thema - Vloeren van Kluswebsite.nl op Pinterest.

Vakman

Wil je het beste halen uit je natuurvloer? Schakel dan een vakman in.

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog