Garage ombouwen

Heb je een garage die je eigenlijk alleen maar als opslag gebruikt? Eigenlijk wel een beetje jammer. Want een garage kan een mooie uitbreiding van je woning zijn. Hobbykamer, washok of zelfs een extra slaapkamer of misschien zelfs om je keuken naar te verplaatsen. Met een beetje fantasie, een goede vakman en onze handige tips heb je zo een mooie extra ruimte in je huis.

Vergunning

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met een verbouwing is het wel belangrijk om uit te zoeken of je een vergunning nodig hebt. Dit bepaalt de gemeente. Meer weten over vergunningen? Lees dan dit artikel https://www.kluswebsite.nl/inspiratie/213/vergunning-aanvragen/.

Isoleer

Als je de garage wilt gaan gebruiken als woon-of werkruimte dan is het aan te raden om te gaan isoleren. Voor een goede vakman is dit redelijk eenvoudig. Als je de garagedeur wilt vervangen door glas, neem dan HR++ voor een betere isolatie. Besluit je de garagedeur te behouden, zorg dan voor isolatiepanelen en tochtstoppers. Geschikte isolatiematerialen vind je bij Bouwmaat.

Omgebouwde garages; keuken, atelier en woonkamer

Elektra

Een standaard garage heeft amper stopcontacten. Dus regel een elektricien die stroompunten aan kan leggen en kabels mooi weg kan werken. Dan kun je straks zonder problemen genieten van (sfeer)verlichting, televisie, computer, laptop en wat je nog meer wilt gebruiken in de ruimte. Dit is ook een uitstekende gelegenheid om je elektra smart te maken. Alles voor elektra vind je bij Bouwmaat.

Verwarming

Natuurlijk heb je ook verwarming nodig in je nieuwe kamer. Omdat de beschikbare ruimte beperkt is, is het verstandig om (elektrische) vloeverwarming of wandverwarming te nemen. Dit zorgt voor een constante, aangename temperatuur en neemt geen ruimte in beslag. 

Lichtkoepel of lichtstraat

Naast het vervangen van de garagedeur door glas, kun je ook een lichtkoepel of lichtstraat laten maken in het dak.  Op die manier krijg je veel daglicht in de ruimte. Scheelt weer in de kosten van elektra. Lichtkoepels zijn er in verschillende isolatiewaardes.

Omgebouwde garages; woonkamer en keuken

Tussenwand

Heb je toch behoefte aan een plek waar je de fietsen en tuinstoelen kunt opslaan? Overweeg dan om de garage op te delen door middel van een tussenwand. Deel gebruiksruimte, deel opslag. He beste van twee werelden.

Meer lezen:

10 tips voor een succesvolle verbouwing 

Vergunning aanvragen 

Voor- en nadelen van vloerverwarming 

Wandverwarming, voor-en nadelen 

Vloerverwarming 

Domotica 

Slimmer wonen met domotica 

Slimme elektra 

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog