De keuken van de toekomst

Toe aan een nieuwe keuken? Kijk dan vooral naar wat de keuken van de toekomst je nu al kan bieden.

Rol van de keuken

Om een toekomstbestendige keuken te kunnen kiezen is het van belang je te bedenken welke rol de keuken speelt in je leven. Want hoewel gezonder eten voor de meeste mensen steeds belangrijker wordt, hebben we door ons steeds drukker wordende leven ook steeds minder tijd om die gezonde hap zelf klaar te maken.

Innovatie in de keuken

Gelukkig zijn er continue nieuwe ontwikkelingen en innovaties die het leven, ook in de keuken, steeds makkelijker maken. Er wordt van alles gedaan om het wél haalbaar te maken om die gezonde maaltijd in elkaar te draaien.

Kokend water kraan

Die ontwikkelingen zijn vooral gericht op gemak, duurzaamheid en tijdsbesparing. Zo wint de kokend water kraan steeds meer terrein. Uit deze kraan komt, naast koud en warm, ook kokend water. Een waterkoker kost meer tijd en energie. En een kokend waterkraan neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag.

Wist je dat in één op de vijf Nederlandse keukens al een kokend water kraan aanwezig is.

Bruisend water kraan

Voor de liefhebbers van water met een bubbel: er is nu ook een kraan die bruisend water levert. Niet alleen lekker maar ook goed voor het milieu, want het scheelt weer plastic flessen.

Koelkast van de toekomst

Over de toekomst van de koelkast zijn de grote merken nog niet helemaal uit. Er zijn partijen die inzetten op slimme koelkasten die bijhouden wat je verbruikt en automatisch je boodschappenlijstje updaten met aanvullingen. Maar recent hebben Siemens en Ikea samen een keuken zonder koelkast gepresenteerd. Je legt je etenswaren op planken die het tot precies de juiste temperatuur koelen. Deze planken hebben een bepaalde chip die kan bepalen welk eten er op de plank wordt gelegd. Zo wordt er geen energie verspild aan het koelen van een hele koelkast of het koelen tot een lagere temperatuur dan noodzakellijk.

Slimme achterwand

Whirlpool heeft de smart backsplash ontwikkeld. Het is de achterwand van de keuken bestaat uit een enorm scherm met slimme technologie. Hierop kun je bijvoorbeeld zien welke recepten je kunt bereiden met de producten die je in huis hebt, die de koelkast en de voorraadkast hebben doorgegeven. Het recept dat je wilt koken wordt uiteraard ook getoond, inclusief handige bereidings- en serveertips.

Slimme tafel

Op de Salone di Mobile in Milaan liet Ikea in 2015 al zien hoe zij zich de keuken van 2025 voorstellen.Je kunt meekijken in onderstaand filmpje. Wij zijn nieuwsgierig welke onderdelen we over 7 jaar al in onze keukens terug zien. Wat denk jij?

Meer lezen

Keukens
Kies je keukenblad 
Minimale keuken, maximaal gebruik 
5 werkzones in de keuken 

Slim wonen
Slimmer wonen met domotica 
Slimme elektra  
Domotica  
 

Vakman nodig?

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog