Ultra Violet - Pantone kleur van het jaar

Ieder jaar kiest Pantone een “Kleur van het jaar”. Een kleur die niet zomaar gekozen wordt, maar het resultaat is van veel onderzoek en die je kunt zien als een reflectie van wat er in de maatschappij gaande is.

Ultra Violet

De kleur van 2018 is Ultra Violet, een krachtig, helder paars. Historisch gezien is paars mysterieus, machtig, onconventioneel en spiritueel. De kleur staat ook voor bedachtzaamheid, betovering, reflectie en voor tegencultuur en non-conformisme. En de kleur zet aan tot verkenning en vindingrijkheid. En volgende de Pantone-experts hebben we dat nodig.

"De tijd waarin we leven vereist creativiteit en verbeeldingskracht. Het is dit soort inspiratie die tekenend is voor Pantone 18-3838 Ultra Violet, een paars op basis van blauw die ons bewustzijn en potentieel naar een hoger niveau tilt," aldus Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute.

Ultra Violet in het interieur

Paars is misschien niet de meest makkelijke kleur voor je interieur, maar we hebben een aantal mooie voorbeelden voor je verzameld. Van klein detail tot echte blikvangers.


Bron: Castorama, Elle Decor, onbekend


Bron:Bright Bazaar, By Koket, Italian Bark


Bron: Brit + Co, Dos Family, Deco & Living


Bron: Inside Out, Bright Bazaar, House of Antique Hardware

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog