Meer waarde voor je huis met verbouwing

Van deze verbouwingen stijgt de waarde van je huis het meest.

Denk je er over je huis te verbouwen? Kijk dan goed wat je wilt laten doen en wat je doel is. Want wooncomfort en meer ruimte is natuurlijk fijn als je van plan bent om nog lang in je huis te blijven wonen, maar door een verbouwing kan je huis ook in waarde stijgen. En dat is interessant als je wilt verhuizen. 

Je huis verbouwen kost natuurlijk wel geld, maar de eventuele waardestijging van je huis kan het een en ander goedmaken. We hebben op een rijtje gezet welke verbouwingen het meeste toevoegen aan waarde voor je huis. Je ziet daarbij de gemiddelde waardestijging van je huis, ten opzichte van het geïnvesteerde bedrag. Houdt wel in gedachten dat het gaat om ruwe schattingen en dat je er geen rechten aan kunt ontlenen!

Repareer achterstallig onderhoud

Kijk eens kritisch naar de staat van je huis. Waarschijnlijk kun je her en der wel wat achterstallig onderhoud aanwijzen. Dus ga aan de slag met verf, repareer de zwakke plekken in de kozijnen en knap die versleten trap op. Het resultaat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor een eventuele koper.

Waardevermeerdering: 80 tot 100% van de kosten van de verbouwing

Investeer in duurzaam

Een duurzamer, energiezuiniger huis is natuurlijk beter voor het milieu, maar het zorgt ook voor lagere vaste lasten én voor een betere verkoopwaarde. Het belang van ernegielabels wordt steeds groter, dus investeren in zonnepanelen, pelletkachels of een nieuwe c.v. ketel is de moeite zeker waard. 

Waardevermeerdering: 75 tot 100% van de kosten van de verbouwing

Isoleer

Een goed geisoleerd huis is niet alleen cruciaal voor je wooncomfort, maar is oo keen slimme en bewuste investering. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatie van het dak. Je zit er niet alleen warmpjes bij na deze verbouwing, je huis is ook meer waard.

Waardevermeerdering: 60-100% van de investering

Maak ruimte

En dan hebben we het niet over opruimen, alhoewel dat ook altijd verstandig is. Ne, dan hebben we het over het toevoegen van extra vierkante meters. Dus overweeg het aanbouwen van een serre, verander de rommelzolder in een extra kamer en plaats bijvoorbeeld een dakkapel. 

Waardevermeerdering: 60 tot 100% van de kosten van de verbouwing

Verbouw badkamer of keuken voor jezelf

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een nieuwe badkamer of keuken niet per definitie een waardevermeerdering van je huis. Dit komt omdat het erg smaak- en trendgevoelige verbouwingen zijn. Wat jij helemaal te gek vindt, kan een volgende koper misschien niet echt waarderen.  Doe dit dus vooral voor je eigen plezier en wooncomfort en verwacht niet dat er veel waardevermeerdering tegenover staat. 

Waardevermeerdering: maximaal 50% van de kosten van de verbouwing

Regel een goede vakman

Voor alle verbouwingen geldt: als je de klus laat uitvoeren door een goede vakman is het je geld sowieso meer dan waard. Dus zoek snel de meest geschikte  vakman voor jouw klus.

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog