Een vakman vinden in de drukke markt

Het gaat beter met de economie, de rente is laag, er is krapte op de woningmarkt. Dus misschien denk jij ook aan verbouwen in plaats van verhuizen. Of je hebt een kleinere klus die uitgevoerd moet worden. In beide gevallen heb je een goede aannemer of vakman nodig.

Alleen is dat dus momenteel nog niet zo makkelijk. De meeste vakmannen hebben een volle agenda. Waar je in de crisis maximaal een maand moest wachten voordat een vakman tijd had, tegenwoordig moet je gemiddeld 6 maanden wachten voordat een vakman bij je aan de slag kan.

Rekening houden

Maar laat dat je er niet van weerhouden om een klus te plaatsen! Je moet alleen met een paar dingen rekening houden:

Plannen

Zoek een vakman voor grote klussen ruim voordat je ze uitgevoerd wilt hebben. Voor kleine klussen is er vaak nog wel plek in agenda’s, maar een badkamerrenovatie moet je echt ruim van te voren plannen.

Voorbereiden

Bereid je (grote) klus goed voor. Hoe beter je weet wat je wilt, hoe makkelijker het voor de vakman is om een goede inschatting van tijd (en geld) te maken. En dan kan hij je ook makkelijker inplannen. Maak bijvoorbeeld alvast moodboards en tekeningen en doe onderzoek naar de materialen die je wilt gebruiken.

Geduld hebben

Neem niet genoegen met een vakman die wel kan in de periode dat je wilt, maar waar je geen goed gevoel bij hebt. Het blijft belangrijk dat je de juiste vakman voor jouw klus vindt, desnoods wat later. 

Vakmanschap vragen

Let op diploma’s, keurmerken en een KvK inschrijving. Vanwege de druk op de markt is het aantrekkelijk voor handige beunhazen om wat bij te gaan verdienen. Een vakman met een geldige KvK inschrijving, diploma’s of aangesloten bij een keurmerk of brancheorganisatie geeft meer zekerheid op kwaliteit. Lees meer over keurmerken

Referenties checken

Check recente referenties van de vakman. Wat voor soort klussen heeft de vakman recent gedaan? Als er een overschot aan opdrachten ligt, pakt de vakman waar mogelijk de projecten waar hij het meest ervaring en plezier in heeft. Sluit dit aan bij jouw opdracht? Vraag dan ook of je zijn recente opdrachtgevers mag benaderen om naar hun ervaring te vragen.

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog