Help, hoe kies ik een vakman?

Je bent op zoek naar een vakman en hebt een paar mogelijk geschikte gevonden in de vakmannengids. Waar moet je dan eigenlijk naar kijken om er achter te komen welke vakman geschikt voor jouw klus is? We geven een paar handige tips om je te helpen een keuze te maken.

Vraag vakmanschap

Een vakman met een geldige KvK inschrijving, diploma’s of aangesloten bij een keurmerk of brancheorganisatie geeft meer zekerheid op kwaliteit. Lees meer over keurmerken. Een goede vakman houdt ook zijn vakkennis bij, bijvoorbeeld door regelmatig te kijken op ALLES van Bouwmaat. Hier kan de vakman niet alleen informatie vinden over de nieuwste producten, maar ook over hoe je het beste een klus aanpakt.

Check referenties

Check recente referenties van de vakman. Wat voor soort klussen heeft de vakman recent gedaan? Als er veel opdrachten zijn, pakt de vakman waar mogelijk de projecten waar hij het meest ervaring en plezier in heeft. Sluit dit aan bij jouw opdracht? Vraag dan ook of je zijn recente opdrachtgevers mag benaderen om naar hun ervaring te vragen.

Kijk en vergelijk

Lees het profiel van de vakman en wat andere opdrachtgevers over hem te zeggen hebben voordat je een keuze maakt. 

Bereid je voor

Als je een vakman hebt gekozen wil je natuurlijk ook een offerte. Niet iedere vakman berekent zijn prijzen op de zelfde manier. Dus geef van te voren aan hoe je de offerte wilt zien, anders kun je niet vergelijken. Dus wil je een totaalbedrag of een onderverdeling per werkzaamheden, bedragen inclusief of exclusief BTW? Hoe wordt er omgegaan met meerwerk? Als je deze vragen aan alle vakmannen stelt, waarvan je denkt dat ze geschikt zijn, dan kun je makkelijker vergelijken. En dus een betere keuze maken.

Voel de klik

Last but not least: voel de klik. Heb je een goed gevoel bij de vakman en alles wat je over hem of haar te weten bent gekomen? Ga er dan voor. 

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog