Je badkamer kopen op een online veiling

Je hebt besloten je badkamer te verbouwen of je huidige badkamermeubel is dringend aan vervanging toe. Nu kun je in de auto springen, naar een sanitair winkel racen, om vervolgens voor nieuwprijs alles in te kopen. Maar wat dacht je van eens een kijkje nemen op een veiling?

Met regelmaat staan er veilingen met topmerken sanitair als; Villeroy & Boch, Detremmerie Bruynzeel, LOOOX en HansGrohe op veilingplatformen. Van kranen, baden tot keramisch pakket. Zo realiseer je, óók met een minimaal budget, jouw droombadkamer!

Hoe werkt het kopen op een online veiling?

Online kun je alle producten (ook wel kavels genoemd) bekijken in een overzicht. Hier staan alle specificaties van het product, een uitgebreide fotoreportage en het startbod van de kavel aangegeven. Op het moment dat de veiling opent tot aan de sluiting kun je mee bieden met jouw persoonlijke account dat je gratis via de website aanmaakt.

Kijkdag

Een mooie jacuzzi gespot op de veiling en nieuwsgierig naar hoe deze er in real-life uit ziet of, nog belangrijker, zit? Voor elke veiling wordt een kijkmoment  georganiseerd waarbij je de aangeboden kavels kunt bekijken. Zo weet je zeker dat jouw kavels voldoen aan je eisen. En wellicht spot je onderweg nog meer moois.   

Bieden

Uiteraard wil je niet de hoofdprijs betalen als je besluit je nieuwe regendouche via de veiling te kopen. Met deze tips zorg je er voor dat jij straks wegloopt met dat mazzeltje. 

  • Bepaal van te voren welk je bedrag je over hebt voor een kavel.
  • Markeer de kavel als favoriet zodat je deze niet uit het oog verliest als de veiling sluit.
  • Wacht met het omhoog bieden totdat de laatste minuut van de veiling is in gegaan.
  • Hou je hoofd koel maar verlies de tijd niet uit het oog! 

Zelf niet in de gelegenheid om de veiling tot sluiting aan te volgen? Stel dan een automatisch bod in. Door het bedrag in te voeren dat jij over hebt voor de kavel weet je zeker dat je aan het mee bieden bent zonder je eigen budget te overschrijden. 

Laat het bieden maar beginnen!

Het leukste aan een online veiling is de spanning voor sluitingstijd. Zodra de klok afloopt kan binnen enkele seconden de kavel van jou worden. Wil je winnen dan moet je op tot op het laatste moment de hoogste bieder zijn. Maar pas op! Laat je niet door Theodora26 of Handymanklaas verleiden tot het overbieden van je eigen richtprijs. Winnen is leuk, maar de prijs die je hiervoor betaald veel belangrijker!

Houd je niet van spanning?

Dan kun je natuurlijk altijd nog (via je vakman) je badkamer aanschaffen bij Bouwmaat. 

Bekijk het sanitair van Bouwmaat

 

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog