Hamam in je huis

Lijkt het jou ook heerlijk om een hamam aan huis te hebben? Met onze tips geef je jouw eigen badkamer dat fijne hamam gevoel.

Bad en douche

Geen gedoe met een kleine douchecabine, een echte hamam badkamer heeft een bad. Bij voorkeur een mooie vrijstaand bad, op een podium om de leidingen uit het zicht te houden. En natuurlijk een vrijstaande kraan zoadat je geen kraan in je nek hebt tijdens het badderen.
Heb je geen ruimte voor een bad, kies dan voor een inloopdouche. Zo creëer je een grote open ruimte zonder douchegordijn. Mooi ingebouwde kranen en een drain in plaats van een afvoerputje zorgen voor dat extra luxe gevoel.

Muur

Gladde, mooi afgewerkte wanden geven meteen een hamam gevoel. Denk bijvoorbeeld aan beton ciré of tadelakt

  • Tadelakt is traditioneel Marokkaans stucwerk op basis van kalk. Het wordt ’ingewreven’ waardoor het nogal tijdsintensief (en dus prijzig) is. Maar het resultaat is prachtig. Tadelakt kan niet over tegels of gips aangebracht worden of over een ondergrond die kan krimpen of uitzetten, dan kunnen er scheuren ontstaan. Tadelakt moet ook waterafstotend gemaakt worden.
  • Beton ciré is een mix van beton, hars en andere toevoegingen waardoor het flexibel maar ook hard wordt. Het kan over bijna iedere ondergrond aangebracht worden en is op kleur te mengen. Met een speciale coating is het waterbestendig te maken. 

Beton Ciré, aangebracht door Beton Ciré Centrum.

Vloer

De vloer kan op veel manieren uitgevoerd worden. Traditioneel vind je tegels in de hamam, grote of kleine, met en zonder patronen. Maar in je eigen hamam kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor de warme sfeer van een houten vloer. Veel houten vloeren kunnen wel tegen een beetje water, zolang je ze goed behandelt met olie of lak. En ze niet té nat worden natuurlijk. Maar er zijn ook mooie vinylvloeren met het uiterlijk van hout. Lees meer over vinylvloeren .
En vergeet vloerverwaming niet! Wat is er heerlijk dan na het badderen op een warme vloer te staan?

Raambekleding

Voor het echte hamam gevoel ga je natuurlijk voor houten luiken. Maar mooi gefilterd licht met gordijnen kan ook de juiste sfeer brengen. 

Meer over badkamers:

Vijf voordelen van een nieuwe badkamer!
Je eigen spa
Duurzame badkamer
Badkamertrends 2018
Badkamer kopen op online veiling
Bad versus inloopdouche
Bouwmaat bouwt een badkamer

Meest recent:

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Beloon vakwerk en stem voor de Vakwerk Awards

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog