Vraag maar vrijdag: Voorkom daklekkage

Ons team van de klantenservice bestaat uit drie mannen en één dame. Stuk voor stuk helden. Ze helpen jou als je er op de website niet uitkomt, controleren vakmannen op hun kwaliteiten én geven soms antwoorden op de meest moeilijke klusvragen. Vanaf nu introduceren we dan ook elke eerste vrijdag van de maand: ‘Vraag maar vrijdag!’ Met elke maand een vraag uit de hoge ‘vragenhoed’ van de klantenservice.

Wie vandaag naar buiten heeft gekeken voelt hem al aankomen. Deze week stroomden onze mailboxen over met vragen als:

‘Hoe voorkom ik daklekkage?’

Voorkomen is inderdaad het juiste woord. Want voorkomen is beter dan genezen. Of repareren in dit geval. Helaas valt de slechte conditie van het dak minder snel op dan een scheur in de buitenmuur waar je dagelijks langsloopt. Toch hebben onze daken heel wat te verduren met het Hollandse weer. Plan twee keer per jaar een moment waarop je de ladder uit de schuur haalt en het dak inspecteert. 

‘Ik sta bovenop de ladder en nu?’ Maak het dak vrij van bladeren en vuil. Heb je een plat dak? Kijk goed of het punt waar het water weg hoort te lopen, niet verstopt is. Tip: plaats een stalen boldraadrooster om verstopping van regenpijpen te voorkomen.

Schoorsteen
De verbinding tussen de schoorsteen en huis, is een zwakke plek. Het zink kan gaan scheuren en lekken. Helaas is dit niet van een afstand te zien en wanneer je het aan de binnenkant ziet, is het al te laat. Klim dan ook zo nu en dan verder het dak op (wel veilig!) en inspecteer of de schoorsteen een zwakke plek lijkt te worden. Veeg rondom de schoorsteen bladeren en vuil weg. Hier kan water in blijven staan en zorgt uiteindelijk voor lekkage. 

Dakgoot
Schep met een kleine schep alle bladeren uit de goot. Veeg daarna met een borstel de dakgoot goed schoon. Giet vervolgens water door de goot om te zien of deze nog goed doorloopt.

Nu snel de ladder weer af en binnen de warmte op zoeken! Vergeet je niet een nieuwe ‘dakdate’ in de agenda te zetten? Zwakke plekken gezien of wil jij jouw dak eens goed laten inspecteren? Zoek een geschikte vakman in onze vakmannengids!

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog