Vakmannen en hun kwaliteiten

“Hoe weten jullie of een vakman kwaliteit aflevert?” Een vaak gestelde vraag bij onze klantenservice. Een terechte vraag. Een die je beter vóóraf kunt stellen, dan achteraf. Zekerheid willen we allemaal en daarom doet de klantenservice van Kluswebsite.nl ook haar uiterste best. “Maar hoe dan?”

​Wij verzamelden alle vragen en zetten de antwoorden op een rij!

 • Bij de Kamer van Koophandel controleren wij de KvKinschrijving. We checken of het bedrijf nog actief is en of het een bouw gerelateerd bedrijf is. Zo weet je zeker dat de tandarts om de hoek niet aan het bijbeunen is met zijn boormachine. 
   
 • Kluswebsite.nl is een onderdeel van Bouwmaat Nederland. Een groothandel in bouwmaterialen. Al onze vestigingen kennen onze vakmannen persoonlijk en zien hen vrijwel elke dag. Wanneer wij een vakman niet vertrouwen, nemen wij contact op met de vestiging
   
 • Onze klantenservice controleert beoordelingen handmatig. Hier komt nog een aardig staaltje speurwerk bij kijken. Op die manier worden ‘neppe’ beoordelingen van de vakman verwijderd. De vrouw van de vakman kan blijven typen, maar wij zijn haar echt te slim af!
   
 • Wij bepalen of een vakman op onze site staat. Wanneer wij een aanleiding hebben en de vakman niet vertrouwen, verwijderen wij de vakman van de website. Daarnaast houden wij in de gaten dat hij niet via de achterkant weer naar binnen loopt!

Tips
Natuurlijk controleren wij niet elke dag al onze vakmannen. Wees daarom ook zelf scherp en alert. Met deze handige tips gaat er vast een kwalitatieve vakman bij jou aan de slag:

 • Kies een vakman niet alleen op basis van prijs! Zoals onze vakschilder Björn ooit zei “voor het geld van een Eend, koop je geen Porsche. En als het wel lukt, moet je afvragen of het wel een goede Porsche is.” Dus als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat het vaak ook en valt het kwaliteitsniveau van de vakman tegen. 
   
 • Lees beoordelingen, bekijk foto’s en stel vragen. Dit is een eerste manier om de vakman te toetsen op zijn kwaliteiten.
   
 • Google een bedrijf zelf. Controleer of de vakman op andere platformen geen slechte beoordelingen heeft of dat hij bekend is op klachtensites.
   
 • Nodig een vakman uit, voordat je met hem in zee gaat. Door persoonlijk contact schat je de vakman op zijn kennis. Daarnaast denkt hij alvast mee in de voorbereidende fase van de klus. Bijvoorbeeld waar er stopcontacten moeten komen of wat er komt kijken bij het plaatsen van een dakkapel. Je kunt inschatten of de vakman kennis heeft van zijn werkzaamheden. En het belangrijkste: voelt het goed?
   
 • Vraag de vakman of hij een aansprakelijk- en arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. Hij is niets verplicht, maar een echte vakman is goed verzekerd. Dit geeft jou een beeld van zijn professionaliteit en verantwoordelijkheid.
   
 • Vraag de vakman daarnaast naar zijn certificaten en diploma’s. Zeker aan specifieke klussen als asbest verwijderen worden strenge eisen gesteld en is een certificaat verplicht.

Benieuwd naar onze vakmannen? Kijk in onze vakmannengids voor een vakman bij jou in de buurt. Heb je zelf een vraag voor de klantenservice? Zij staan altijd voor je klaar! De klantenservice is te bereiken op 033 700 9770 of op klantenservice@kluswebsite.nl

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog