Vloerbedekking kiezen

Vloerbedekking. Je loopt er iedere dag over heen en maakt het regelmatig schoon. Misschien is je huidige vloerbedekking wel aan vervanging toe. Laminaat, tapijt, tegels of een gietvloer. Het is maar een kleine selectie van de vele mogelijkheden. Maar hoe maak je nu de beste keuze? Kluswebsite.nl helpt je een handje.

Praktische eisen

Je weet vast wel in welke ruimte je een nieuwe vloerbedekking wilt hebben. Bedenk dan goed welke specifieke kenmerken van de ruimte invloed hebben op de keuze. Vloerbedekking in een keuken moet bijvoorbeeld praktisch en makkelijk schoon te maken zijn. Ik neem aan dat je niet zit te wachten om de pasta bolognese die je per ongeluk hebt geknoeid uit een tapijt te halen. Maar tapijt is dan wel weer fijn in de slaapkamer. Warm en zacht aan je voeten.

Voorkeuren

Natuurlijk speelt smaak ook een rol. Sommige mensen houden bijvoorbeeld niet van zachte vloerbedekking, terwijl anderen het liefst hun hele huis, tot en met toilet (ja, ik heb het gezien!!) er mee vol leggen. 

Portemonnee

En als laatste is budget ook niet onbelangrijk. Voor iedere soort vloer zijn goedkopere en duurdere alternatieven beschikbaar, maar sommige vloeren zijn in de basis goedkoper. Bedenk wel dat als je alleen maar naar de prijs kijkt en vergeet de kwaliteit in de gaten te houden, je uiteindelijk duurder uit kunt zijn door ondermaatse kwaliteit. 

Plan

Zorg dus dat je van te voren een plan hebt, met daarin een totaalbudget. En geef aan waar je prioriteiten liggen als je meerdere ruimtes wilt veranderen. Hiermee voorkom je dat je overrompeld wordt door enthousiaste verkopers die je die unieke dagaanbieding die “echt alleen vandaag geldig is” aan willen smeren. Zet dus vooraf je wensen en budget op een rijtje en ga goed gewapend op stap.

Professional

Onthoud: niet alle vloeren kun je zelf leggen! Regel een goede vakman die dit voor je kan doen. Zoek een vakman in de vakmannengids.

De voor- en nadelen van verschillende soorten vloerbedekking zoals parket, kurk, bamboe, beton, natuursteen, tapijt, tegels en laminaat zullen we de komende tijd in losse artikelen gaan behandelen. Wil je niets missen? Kom regelmatig terug.

 

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog