Ramen zemen

Ramen lappen een vervelend klusje? Nee joh! Met onze tips en trucs zijn je ramen snel streeploos schoon. Gewoon ons stappenplan volgen.

Nodig voor streeploos ramen zemen:

Stap 1: spons en sop

Maak een sopje naar voorkeur. Sop hiermee de ramen in en gebruik een spons om de ramen te wassen. Het ergste vuil haal je hiermee weg. Maak vervolgens een nieuw sopje en sop de ramen opnieuw.

Stap 2: trekker en zeem

Gebruik de raamtrekker om de ramen af te nemen. Trek banen van boven naar beneden. Laat de banen overlappen om strepen te voorkomen. Stop niet halverwege het raam, want dan krijg je strepen.
Maak de raamtrekker na iedere baan met de trekker schoon met een vochtige zeem. Doe je dit niet, dan heb je alsnog kans op strepen. Trek een baan, maak de trekker schoon en trek weer een baan. Herhaal dit tot je het hele raam hebt gedaan.

Stap 3: streeploos

Zie je toch nog strepen op het raam? Haal ze dan weg met krantenpapier. Maak een compacte prop en boen de strepen weg.

Stap 4: kozijnen schoonmaken

Maak de kozijnen tot slot schoon en stofvrij met een vochtige microvezeldoek en klaar ben je!
Nog een handige tip: was je ramen op een bewolkte dag. Op zonnige dagen drogen ze te snel waardoor je kans krijgt op strepen.
En kun je niet bij al je ramen? Regel dan een glazenwasser. Vraag je buren of er een vaste glazenwasser werkzaam is in de buurt (vaak zijn wijken al verdeeld onder glazenwassers) of plaats je klus.

 

Zoek een vakman

Meest recent:

Hamam in je huis

Offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Meer ruimte en waarde met een aanbouw

Badkamervloer kiezen

Bad versus inloopdouche

In 7 stappen een nieuwe look voor je keuken

Liever een vakman?

Inspiratie gekregen? Dan kunnen we samen je woondromen realiseren.

Zoek een vakman

Terug naar blog