Keukens

Droom je van een nieuwe keuken? Heb je helemaal voor ogen hoe die moet worden? Misschien ben je handig en plaats je hem zelf. Ook kan de keukenleverancier je keuken plaatsen. Is dit beide niet het geval, dan ben je hier op Kluswebsite.nl op de juiste plaats voor het vinden van hulp. Van een vakman! Een deskundige klusjesman die jouw keuken in een handomdraai plaatst. Voor je het weet heb jij een ideale plek waar je fijne maaltijden bereid voor je familie en vrienden.

Jouw nieuwe keuken!

Een keuken kopen is een dure aangelegenheid. Zelfs wanneer je naar de zogenaamde discounters gaat, ben je vele duizenden euro’s kwijt. Kies je voor een nieuwe keuken, dan doe je dat natuurlijk weloverwogen. Je hebt vast al veel ideeën. Neem ook onderstaande tips mee bij jouw definitieve keuze voor je nieuwe keuken. Met een vakman van Kluswebsite.nl staat je keuken er zo. Plaats je klusopdracht online en vind de vakman die bij je past.

Vakkundige plaatsing van je keuken

Wanneer je een keuken aanschaft, weet je dat je al snel € 10.000 tot € 15.000 kwijt bent. Dat is een groot bedrag. Om de prijs in de hand te houden, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een goedkopere keuken. Je koopt deze bij een grote bouwmarkt of meubeldiscounter. Of je kijkt bij onze oosterburen over de grens. Besparen op apparatuur kan ook. Bespaar in ieder geval nooit op professionele plaatsing. Want foutief aangelegde keukens zorgen voor veel problemen. Denk bijvoorbeeld aan lekkende leidingen of slecht aangelegde elektra. Bespaar daarom nooit op een vakkundige aanleg. Kies voor een vakman als je er zelf niet uit komt. Ook bij keukenreparatie of keukenrenovatie is een vakman je graag van dienst. Vind jouw klusjesman vandaag nog via Kluswebsite.nl.

Stijl van je keuken

Welke stijl kies jij? Misschien heb je het al helemaal in je hoofd. Oriënteer gerust bij diverse keukenaanbieders voor je je definitieve keuze maakt. Er is zo ontzettend veel keus. Het aanbod is verrassend. En er zijn veel eigentijdse oplossingen waar je zelf misschien niet bij stilstaat.

  • De moderne keuken staat nog steeds op nummer een. Een moderne keuken is strak en comfortabel. De combinatie met natuurlijke materialen is trending!
  • Naast de moderne keuken heb je de design keuken. De designkeuken is uitgerust met strakke lijnen, weinig opvallende kleuren, veel luxe en moderne technologieën.
  • De landelijke keuken is praktisch, knus en doet vriendelijk aan. Paneeldeurtjes, authentiek aandoend tegelwerk en bewerkte handgrepen bepalen de sfeer.
  • Heel sporadisch kom je de nostalgische keukens nog tegen. Dit zijn keukens in een Frans/Engels klassieke stijl.
  • Trendy keukens geven de trend van het moment weer. Ook afwijkende kleuren, designs en patronen komen hierbij voor.

Welke stijl je ook kiest, je kunt natuurlijk ook voor een keuken op maat kiezen. Al jouw ideeën en wensen voeg je in jouw droomkeuken samen in een passend plan. De vakman op keukengebied helpt je graag.

De kleur van je keuken

En dan de kleur. Denk bij je kleurkeuze na over het volgende:

  • Kleur en ruimte
    Besef dat een donkere keuken de ruimte optisch kleiner maakt. Een grote ruimte kan best een donkere keuken hebben. Bedenk dat een lichte keuken mooi staat wanneer de ruimte kleiner is.
  • Kleur en jouw interieur
    Een keuken is allang geen functionele ruimte meer. Het is een plaats waar je graag vertoeft. Zorg ervoor dat je keuken past bij je interieur.

De werkruimte en de indeling van je keuken

De ruimte van je woning is natuurlijk voor een groot deel bepalend voor de grootte van je keuken. Maar los daarvan is het goed om na te denken hoe je je keuken gebruikt. Sta jij veel en graag te koken? Dan is veel werkruimte ideaal. Een ruim werkblad om aan te snijden is dan perfect. Of misschien is een apart eiland voor snijden, spoelen of koken iets voor jou. Bedenk dat je kook- en spoeleiland naast mooi ook functioneel moet zijn. Heb je eigenlijk te weinig ruimte voor zo’n eiland, dan kies je liever voor een mooi ruim werkblad langs de muur.
Tip: ben je linkshandig? Let op de indeling van je keuken, de kant van je fornuis ten opzichte van de spoelbak en de kraan. De standaardindeling van keukens is meestal gebaseerd op rechtshandig gebruik.

Het werkblad

Welk werkblad kies jij voor je keuken? Het aanbod in werkbladen voor keukens is groot. Bijna elke stijl en elk materiaal keukenblad is tegenwoordig denkbaar.

  • Composiet
  • Graniet / natuursteen
  • Hout
  • RVS
  • Kunststof
  • Keramiek
  • Glas
  • Beton

Hoe hoog plaats je je werkblad?

De hoogte voor het keukenblad van je keuken ligt tussen de 90 en 95 centimeter. Ben je groter of kleiner dan gemiddeld, dan is het handig om de hoogte van je werkblad aan te passen. Zorg dat je met een rechte rug kunt werken. In overleg met jouw vakman van Kluswebsite.nl komt het helemaal goed.

Kastruimte

Hoe jij je keuken inricht, is heel persoonlijk. Denk daarom goed na hoeveel kasten en wat voor soort kasten je in je nieuwe keuken wilt. Denk ook eens na over grote lades. Ze zijn overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Een hoek gebruik je optimaal met een carrouselkast.

Achterwand kookplaat of fornuis

Hoe ziet jouw ideale achterwand van je kooktoestel eruit? Plaats je RVS? Tegels? Of in dezelfde stijl als je werkblad? Verwijder eventuele kooksporen snel en hygiënisch van de achterwand.

En dan tot slot: de vuilnisbak…

Waar laten we de vuilnisbak? Het is goed om ook daar op voorhand over na te denken! Reserveer een plaatsje in een van de keukenkasten. Handig én mooi.

De ‘keukendriehoek’: jouw werkzones

Wanneer je nadenkt over de opstelling van je keuken, is het handig om de keukendriehoek in gedachten te houden. De keukendriehoek is de driehoek tussen de gootsteen, kookplaat en koelkast. Het is de plek waar je het meest aan het werk bent. Voor het werkcomfort is het belangrijk dat je de keukendriehoek niet onderbreekt.

Stroomlijnen van je keuken

Nu keukens steeds groter, ruimer en opener worden, is het niet altijd meer logisch in termen van de keukendriehoek te denken. Denk in werkzones. Dit heeft te maken met de komst van meer en meer apparaten in je keuken. Het principe van een werkzone is dat hij is gericht op specifieke taken. Om werkzones in je keuken te maken, moet je uitgaan van de taken die je regelmatig uitvoert: eten bewaren, bereiden, koken, bakken, serveren, eten, schoonmaken, koffie zetten. Een werkzone kan dan alle onderdelen bevatten die je nodig hebt om een taak uit te voeren. Je stroomlijnt de processen hiermee; de elementen die je het meest in combinatie met elkaar gebruikt, plaats je bij elkaar.

Apparatuur

Welke apparaten wil je in je keuken hebben? Welke apparatuur en welke functies hiervan gebruik je het meest? Helemaal afhankelijk van jou manier van koken kies je ook je apparatuur. Denk er heel bewust over na. Bekijk de afzonderlijke apparaten op functies en relateer dit aan je eigen gebruik. Misschien bak je niet vaak. Een ingewikkelde oven is dan niet nodig. Denk ook na over de merken. Vind je een A-merk belangrijk? Dan betaal je daar ook voor.

Elektrisch koken

In de nabije toekomst verdwijnen gasaansluitingen en gasfornuizen. Kies nu al voor een kookplaat die elektriciteit gebruikt in plaats van gas. Je hebt verschillende types elektrisch koken, waaronder keramisch, inductie en halogeen.

Keukenkraan

Een keukenkraan is misschien niet direct een apparaat te noemen. Toch is een keukenkraan tegenwoordig veel meer dan een watertoevoer naar je keuken. Het is een echte kookhulp geworden met de komst van de kokendwaterkraan. Deze kraan voorziet jou direct van kokend water zodat je in een mum een kopje verse thee hebt. En ook je pannen vul je direct met kokend water. Hiermee verkort je de kooktijd op je fornuis aanzienlijk.
Tip: duurzaam omgaan met warm water? Neem een boiler in je aanrechtkastje gecombineerd met een mengkraan. Zo’n boiler voorziet je snel en heel direct van warm water door de nabijheid ervan. Omdat de hoeveel warm water in de boiler gelimiteerd is, ben je meer bewust van je warmwatergebruik. 

Afzuigkap - ventilatie

Tijdens het koken ontstaan de lekkerste geuren in je keuken. Je gezinsleden zijn benieuwd wat ze gaan eten en het water loopt hen in de mond. Toch wil je na je maaltijd niet meer in de etensluchten zitten. Zorg daarom voor een goede ventilatie en afzuiging in je keuken. Met een goede afzuigkap zorgt je ervoor dat je kookluchtjes snel en doeltreffend afvoert.

Welke kies je?

In de showroom van de keukenzaak zie je afzuigkappen hangen. Mooi, strak, design. Alles is mogelijk. Maar waar jij vooral naar op zoekt bent, is eentje die goed werkt. Kies daarom voor een praktische afzuigkap met voldoende vermogen. Daar betaal je iets meer voor, maar het gemak is zijn geld zeker waard.

Verlichting

Je keuken is een fijne plek om te vertoeven. Meer en meer is het de plek waar mensen samen komen. Om aan de keukentafel huiswerk te maken of om gezellig een drankje met vrienden te drinken. Je verlichting is dus heel belangrijk. Maar niet alleen als sfeerverlichting. Juist ook omdat je keuken naast deze sociale functie nog steeds vooral een praktische functie heeft. Sfeerverlichting is goed, maar besef dat je ook voldoende licht moet hebben om goed te kunnen werken. Zorg voor een aangelicht werkblad. Houd bij je keukenontwerp hiermee alvast rekening.

Plaats je klus op Kluswebsite.nl!

Enthousiast geworden over jouw nieuwe keuken? Zoek vandaag nog de klushulp voor het plaatsen van jouw nieuwe keuken! Vind de passende vakman op Kluswebsite.nl.

 

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman