Aluminium kozijnen

Wanneer je kijkt naar je woning, springen ze in het oog: je kozijnen. Ze bepalen de uitstraling van je huis. Hoe zien ze eruit? Netjes in de verf? Afgewerkt? Of kunnen ze wel een opknapbeurt gebruiken? Van oudsher zijn kozijnen vaak van hout. Hout is mooi, levendig en een natuurproduct. Maar er kleven ook nadelen aan. Hout heeft onderhoud nodig. Wanneer je hout niet op tijd voorziet van verf, ontstaat er een afgebladderd geheel. Of erger, je krijgt te maken met houtrot. Pak je oude kozijnen aan. Vervang ze door aluminium of kunststof. Een vakman helpt je graag bij deze klus. Vind hem op Kluswebsite.nl.

Waarom je kozijnen vervangen?

Je ziet het van meters afstand. Je kozijnen zijn aan een grote opknapbeurt toe. Of misschien zelf wel aan een totale vervanging. Wat vind je belangrijk?

 • Wil jij een duurzame oplossing voor de kozijnen?
 • Wil je een oplossing waarbij je nauwelijks onderhoud hebt?
 • Wil je voor lange tijd geen omkijken meer hebben naar je kozijnen?

Kies voor aluminium. Dit onderhoudsarme materiaal hoef je niet te schilderen. En houtrot behoort definitief tot het verleden. Ga aan de slag met een nieuwe uitstraling voor je gevel en plaats je aluminium kozijnen zelf. Omdat geen raam hetzelfde is, bestel je je aluminium kozijnen altijd op maat. Zorg dat je nauwkeurig te werk gaat bij het inmeten. Inmeten komt precies. Laat je het inmeten en bestellen van je kozijnen liever aan een vakman over? Deskundige timmerlieden, installateurs en monteurs vindt je op Kluswebsite.nl. Plaats je klus hier of zoek zelf op postcode naar een vakman in de buurt.

Aluminium

Wanneer je kieren en gaten hebt langs je kozijnen, ervaar je vocht en koude in je woning. Je draait de verwarming hoger, maar dat levert vooral meer energiekosten op. Kies voor een duurzame oplossing. Zorg voor een hogere isolatiewaarde van je huis. Verwijder je oude kozijnen en kies voor aluminium! Wat is aluminium precies?

 • Aluminium wordt gewonnen uit de grondstof bauxiet. In deze grondstof is een groot gehalte aluminiumoxide aanwezig.
 • Bauxiet is genoemd naar het dorp Les Baux-de-Provence in het zuiden van Frankrijk. De Franse geoloog Pierre Berthier ontdekte het materiaal hier in 1821.
 • Wanneer je bauxiet chemisch bewerkt met elektriciteit (elektrolyse) krijg je aluminium.
 • Aluminium is van nature licht maar erg sterk.

Aluminium is een grondstof die goed verwerkbaar is. Wanneer je aluminium tot kozijnen verwerkt, krijgt het een behandeling met een poedercoating om de levensduur te verlengen. Bij kozijnen die zijn gemaakt van aluminium heb je nauwelijks onderhoud. Het stevige en degelijke materiaal laat zich goed verwerken in maatvaste vormen. Het is verkrijgbaar in nagenoeg alle kleuren. Vind jij de isolatiewaarde van materiaal belangrijk? Dat zit je goed met aluminium want die is hoog bij dit materiaal. Helemaal in combinatie met glasisolatie.

Waarom kiezen voor aluminium kozijnen?

Wanneer je denkt aan kozijnen, hebt je tegenwoordig drie gangbare soorten materiaal waaruit kozijnen worden gemaakt: hout, kunststof en aluminium. Ieder materiaal heeft voor- en nadelen. Maak de juiste keuze door de volgende punten eens goed door te nemen.

 • Uiterlijk van je woning. Woon je in een nostalgische woning? Dan kies je misschien al snel voor houten kozijnen. Maar bedenk dat aluminium kozijnen ook hier vele voordelen hebben. Naast onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid zorgt aluminium voor een industriële look. Misschien apart in je oude woning, maar zeker het overwegen waard.
 • Toepassing van je kozijnen. Zijn de vlakken die je wilt beglazen groot? Dat zijn aluminium kozijnen uitermate geschikt. Aluminium heeft een grote overspanningsmogelijkheid en draagkracht.
 • Isolerend vermogen. Hout heeft een hoge isolatiewaarde. Aluminium doet daar vandaag de dag nauwelijks meer voor onder. Hedendaagse aluminium kozijnen zijn zo vervaardigd dat ze concurreren met de natuurlijke isolatie-eigenschappen van hout.
 • Onderhoud. Aluminium kozijnen hoef je niet te schuren, te verven of te lakken. Slechts af en toe afnemen met een sopje volstaat om je aluminium kozijnen mooi te houden.
 • Budget. Aluminium kent vele voordelen, maar is wel duurder dan hout of kunststof. Omdat het een materiaal is dat nauwelijks verweerd en niet zal gaan rotten, is het zeker de investering waard.

Plaats je klus

De vakmensen van Kluswebsite zorgen ervoor dat jouw klus vakkundig wordt uitgevoerd. Wil jij een vrijblijvende offerte ontvangen van klusjesmannen bij jou in de regio? Of kies je liever zelf een vakman? Laat dan je klus achter op Kluswebsite.nl, waar vakkundige mensen reageren op je aanvraag. Zelf zoeken kan natuurlijk ook. Ga naar onze vakmannengids en voer je postcode in. Hier vind je vakmensen bij jou in de buurt. Alle klussers van Kluswebsite.nl hebben een eigen profielpagina waarop je een eerste indruk krijgt. 

 

Inbraakpreventie van boven

 • Bodegraven ( 37,4 km )
 • 71 Klussen

website: www.inbraakpreventievanboven.nl E-mail: info@inbraakpreventievanboven.nl

A.R.A.Bouw

 • Zwijndrecht ( 55,6 km )
 • 183 Klussen

ik ben een all-round timmerman en heb 9jaar ervaring in het interieurbouw.ik leg vloeren met 10jaar leggarantie.

Meer vakmannen

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman