Kunststof kozijnen

Kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Van oudsher zijn hout en aluminium veel gebruikte grondstoffen hiervoor. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker kunststof kozijnen in woningen verschijnen. Jij zoekt hier specifiek op kunststof kozijnen. Misschien omdat je er veel goeds over hebt gehoord. Of omdat je er gewoonweg meer over wilt weten.

Waarom kunststof?

Kozijnen zijn een onderdeel van de uitstraling van je huis. Staan ze er nog netjes bij? Dan geeft dat direct een verzorgde indruk. Afbladderende verf, houtrot en gaten dragen niet echt bij aan een fraai beeld van jouw woning. Ben jij je oude zat en overweeg je nieuwe? Dan vervang je ze door kunststof. Want deze zijn onderhoudsarm, strak en eigentijds. Je doet hiermee een prima keuze!

Hedendaags gemak

Wanneer je je kozijnen vervangt door nieuwe, zorg je voor een hogere isolatiewaarde van je huis. Want het isolerende vermogen is een van de specifieke eigenschappen van kunststof kozijnen. Ook eventuele gaten en kieren in je oude kozijnen verhelp je hiermee direct. Dit omdat ze goed aansluiten en af te dichten zijn met strips en kit. Kies je voor kunststof, zorg dan ook direct voor modern hang- en sluitwerk. Dit staat strak en verzorgt maar voorkomt ook dat inbrekers ongevraagd in je woning komen.

Eigenschappen van kunststof kozijnen

Nauwelijks onderhoud. Modern, goed schoon te houden en strak. Dat zijn kunststof kozijnen. Ze bestaan uit losse profielen van polyvinylchloride (PVC). De binnenkant is van staal om stevigheid te verkrijgen. Kunststof kozijnen kun je op maat laten maken. Voor ieder raam in jouw woning is er dus zeker zo’n kozijn beschikbaar. Wanneer je kiest voor kunststof, wil je natuurlijk de juiste keuzes maken. Een vakman die je vindt op Kluswebsite.nl kan je helpen. Maar neem ook alvast volgende punten mee:

 • Het materiaal waarvan kunststof kozijnen zijn gemaakt, is brandvertragend en zelfdovend. Het is een misverstand dat kunststof kozijnen brandbaar zijn en smelten als plastic. Moderne kunststof kozijnen zijn brandveilig gefabriceerd.
 • Kunststof heeft een lange levensduur. Hoewel kunststof een niet-natuurlijk materiaal is, worden dit soort kozijnen steeds vaker van gerecycled materiaal gemaakt
 • Kunststof kozijnen bevatten isolerende lagen en technieken die in de loop van de jaren steeds beter zijn geworden. Ze kunnen wat betreft isolatiewaarde de concurrentie aan met hout.
 • Je hoeft bij kunststof niet bang te zijn voor minerale vetten, oliën, zuren, alcohol en zouten. Deze stoffen tasten het materiaal niet aan.
 • Kunststof is goedkoper dan hout en aluminium.
 • Houd je van de uitstraling van hout maar wil je het gemak van kunststof? Kies dan voor kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur.
 • Kunststof is er in vele kleuren verkrijgbaar. Ook is het mogelijk de binnenkant een andere kleur te geven dan de buitenkant.

Kozijnen plaatsen

Vakwerk en maatwerk zorgen voor het beste resultaat waar je nog lang van geniet. Ga je zelf aan de slag met het plaatsen van je kunststof kozijnen? Denk dan aan de volgende punten. Goed maatwerk is precisiewerk en voorkomt ongemak achteraf. Natuurlijk kun je het plaatsen ook overlaten aan een vakman. Je vindt hem op Kluswebsite.nl. Hier presenteren deskundige mensen zich per vakgebied. Met de zoekfunctie heb jij een klusser uit jouw eigen buurt binnen handbereik.

 • Meten is weten. Zorg dat je je kozijnen goed opmeet voordat je ze bestelt. Houd de vorm en de details goed in het oog. Daarmee heb je minder afdichtingsmiddelen nodig zoals kit.
 • Voorkom nog extra energieverlies en beperk tocht met goede afdichting. Kunststof kozijnen zijn in combinatie met de juiste strips helemaal toegespitst op een zo goed mogelijke isolatie.
 • Kies je voor kunststof kozijnen? Dan kies je ook voor nieuwe beglazing. Dubbel of driedubbel geïsoleerd glas geeft in combinatie met nieuwe kunststof kozijnen de hoogste isolatiewaarde. De vakman vertelt je graag over de vele mogelijkheden.

Plaats je klus

De vakmensen die je vindt op Kluswebsite zorgen ervoor dat ze jouw klus vakkundig uitvoeren. Wil jij een vrijblijvende offerte ontvangen van vakmannen in jouw regio? Of kies je liever zelf een vakman? Laat dan je klus achter op Kluswebsite.nl, waar vakkundige mensen kunnen reageren op je aanvraag. Zelf zoeken kan natuurlijk ook. Ga naar onze vakmannengids en voer je postcode in. Vakmensen bij jou in de buurt heb je zo gevonden.

 

Inbraakpreventie van boven

 • Bodegraven ( 37,4 km )
 • 71 Klussen

website: www.inbraakpreventievanboven.nl E-mail: info@inbraakpreventievanboven.nl

A.R.A.Bouw

 • Zwijndrecht ( 55,6 km )
 • 183 Klussen

ik ben een all-round timmerman en heb 9jaar ervaring in het interieurbouw.ik leg vloeren met 10jaar leggarantie.

Meer vakmannen

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman