Binnenschilderwerk

Fris in de verf, in een kleur die jou aanspreekt. Met binnenschilderwerk heb jij je huis snel weer helemaal op orde. Want een laag lak of saus doet vaak wonderen. Pak je klus zelf aan en verdiep je in de vele mogelijkheden die er zijn op kleur- en verfgebied. Strak en modern? Stylish of helemaal in de trendkleuren van het jaar? Met binnenschilderwerk heb jij in een mum van tijd een andere sfeer voor je interieur. Woonmagazines, kleurstalen in de bouwmarkten en kleurrijke brochures geven een goed beeld van de vele mogelijkheden. Laat je inspireren en neem de kwast ter hand. Weinig tijd of ben je niet zo handig? Laat je schilderklus doen. Een schilder vind je zo op Kluswebsite.nl. Hij helpt en adviseert je graag.

Binnenschilderwerk: houtwerk

Kozijnen, deuren en de leuningen van je trap; zijn ze van hout? Dan verdwijnt in de loop van de tijd de frisse look die het had na de laatste verfbeurt. Houtwerk binnen en binnenschilderwerk is natuurlijk minder onderhevig aan weer en wind. Toch hebben vuil van handen en ronddwarrelend stof ook zo hun effect. Houtwerk knapt op als je het, naast reinigen, eens in de tijd schuurt en verft. Zorg voor netjes binnenschilderwerk en je huis lijkt weer als nieuw.

Hoe pak jij je houten binnenschilderwerk aan?

Hoe pak jij je binnenschilderwerk aan? En dan specifiek je houtwerk? Mooi schilderwerk begint bij een goede hechting. Zo ga je te werk:

 • Zorg ervoor dat het houtwerk van het binnenschilderwerk dat je schildert niet vet is. Een goede reiniging is een must. Nu denk je misschien: maar ik ga het toch schuren? Verstandiger is om eerst toch te reinigen. Met schuren schuur je het vet en vuil in het hout. Gebruik een gewoon schoonmaakmiddel. Je hebt ook speciale reinigingsmiddelen die specifiek zijn voor het reinigen van hout dat je gaat verven.
 • Schuur de oppervlaktes die je wilt schilderen. Eventueel plak je kranten of ander afdekmateriaal op de plaatsen die je stofvrij wilt houden. Stofzuigen na het schuren kan uiteraard ook. Schuren doe je handmatig of met een elektrische schuurmachine.
 • Plamuur de eventuele gaatjes en oneffenheden. Indien nodig, plamuur en schuur je meerdere keren. Vervelend om te wachten? In de bouwmarkten vind je sneldrogende plamuurmiddelen, zodat je je werkzaamheden snel weer voortzet.
 • stofvrij. Na het plamuren en schuren zijn er stofresten achtergebleven. Met een borstel of nog een keer met een reinigingsmiddel maak je het houtwerk schoon.
 • Plak af, wat je niet wilt schilderen. Het scheelt schoonmaakwerk achteraf.
 • Schilder of rol vervolgens de oppervlaktes met een kwast of roller. Afhankelijk van de verf die je kiest, kies je voor de soort roller. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vacht-, structuur of schuimrollers.

Binnenschilderwerk? Kluswebsite.nl!

Binnenschilderwerk: muren

Wat voor houtwerk geldt, geldt zeker ook voor het binnenschilderwerk wat betreft de muren. In de loop van de tijd vergelen ze. Roken en kaarsen verergeren dit proces alleen maar. Je ziet het wanneer je wanddecoratie of kasten verwijdert. De plekken waar het hing of stond zijn vaak veel frisser van kleur dan de omringende muur. Tijd voor een schilderbeurt dus! Hoe pak je dit aan?

 • Zorg voor een schone ondergrond. Wanneer je huidige muur afneembaar is, maak je de wanden schoon met een ontvettend schoonmaakmiddel. Zorg er in ieder geval voor dat je muren stofvrij zijn. Met een zachte borstel of ragebol verwijder je stof en spinnenwebben voordat je begint aan je binnenschilderwerk.
 • Plak de vloer af met kranten of leg er materiaal neer dat je vloer tegen spatten en druppels beschermt.
 • Roer je muurverf goed. Hoewel de verf in de fabriek of bouwmarkt op kleur is gemengd, ontmengd verf altijd iets. Dit zie mogelijk terug wanneer je je roller over de muur uitrolt en je verf niet goed is gemengd.
 • Giet de muurverf in een verfbak en rol met een bijpassende roller de muren. De hoeken en overgangen tussen plafond en vloer verf je met een (blok)kwast. Ga zo door en je binnenschilderwerk is klaar!

Binnenschilderwerk? Kluswebsite.nl!

Vind jij het lastig om je binnenschilderwerk, houtwerk en muren zelf aan te pakken? Een schilder die je vindt op Kluswebsite.nl voert de klus graag voor je uit. Zet een omschrijving van je klus online. Schilders bij jouw in de buurt brengen vrijblijvend een offerte uit. Op Kluswebsite.nl vind je vele schilders uit jouw regio. Er zit vast een bij die jouw binnenschilderwerk wil verzorgen.

 

de Schilderkampioen

 • Almere ( - km )
 • 29 Klussen

Mijn naam is Giorgio Meije, ik heb in 2013 mijn bedrijf De schilderkampioen opgericht. Ik heb mijn opleiding gevolgd in Amsterdam en heb daar mijn diploma`s...

Servicebedrijf de Jong

 • Driebruggen ( - km )
 • 48 Klussen

Servicebedrijf de Jong staat voor kwaliteit en service en vakwerk tot in de puntjes. Door zeer lange ervaring in totale gevelrenovatie van voegwerk tot...

The Supply Company NLD

 • Blaricum ( - km )
 • 23 Klussen

wie zijn wij... een collectief van een select aantal ondernemers, zelfstandig werkende vanuit zijn/haar specialisme en vakmanschap onze missie... het...

Vind een vakman in de buurt

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman