Badkamer en toilet

Niets lekkerder dan relaxen in je eigen badkamer. Genieten onder je moderne inloopdouche of ondergedompeld in je nieuwe bad een tijdschrift lezen. En wat dacht je van een nieuw toilet in je badkamer? Bij ons vind je de vakman die het allemaal voor je regelt. Een nieuwe badkamer heb je zo! Schakel de vakkundige klusjesman in voor het plaatsen van:

 • Je douche
 • Je bad
 • Je wastafel
 • Je toilet
 • De afwerking van je badkamer

Badkamer met douche

Iedereen heeft zo zijn eigen wasrituelen. Kies daarom een douche die bij je past. Maar ook eentje die past binnen jouw budget en in de ruimte van je badkamer. De vakman geeft je graag advies over de verschillen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een badkamer waarin je douchebak met glazen cabine plaatst
 • Een badkamer waarin je je douchebak tussen afgewerkte muren plaatst
 • Een badkamer met inloopdouche, voorzien van glazen wand
 • Een badkamer met inloopdouche tussen afgewerkte muren

Een douche die past bij de grootte van je badkamer

Denk ook aan je praktische wensen. Met een douchebak blijft de vloer van je badkamer droog. Een inloopdouche is juist praktisch wanneer je badkamer gelijkvloers moet zijn. Wil je een aparte douche of gebruik je je bad ook als douche? Verder is het ook belangrijk om na te denken over het materiaal van de douchebak. Een douchebak van kunststof voelt warmer aan dan een metalen. Kunststof maakt minder lawaai in de toch al hol klinkende badkamer. En dan de afwerking rondom. Denk je aan glazen wanden? Die zijn trendy en mooi in een nieuwe badkamer. Betegelde wanden zijn budgettair gezien aantrekkelijk.

Douchebak in jouw badkamer

Vierkant, rechthoekig, rond, met opstaande rand, plat of met afgeronde hoeken; welke douchebak kies jij in je badkamer? Voordelen van een voorgevormde douchebak:

 • je hoeft de afvoer niet rechtstreeks in de vloer van je badkamer te integreren.
 • je hoeft je vloer niet op afschot (aflopend richting de afvoer) te laten leggen, omdat douchebakken een geïntegreerde afvoer hebben.

Losse douchebakken kun je in speciaal daarvoor gemetselde rand laten verzinken, die de vakman daarna afwerkt met bijvoorbeeld tegels. Tegenwoordig zijn er ook platte douchebakken die je rechtstreeks, zonder rand, op de vloer van je badkamer monteert. Afhankelijk van je smaak, budget en ruimte maak je de keuze die past in jouw badkamer.

Douchewanden

Douchewanden zijn bijvoorbeeld van glas, te verkrijgen in standaardmaten, passend bij standaard douchebakken. Let op het volgende:

 • Kijk naar de hoogte van de instap en de wijze van sluiten.
 • Bekijk wat handig is in jouw badkamer. Kies voor een draaibare deur of een die schuift.
 • Kijk of een deur noodzakelijk is. Misschien volstaat een glazen wand op pootjes.

Kraan en douchekop

Welke kraan kies jij? Je kunt hem op de wand monteren. Of integreer deze met een minimalistische afwerking weg in de muur voor een strak en eigentijds effect. Dit betekent wel dat je de buizen en de watertoevoer achter de wand moet maken. De vakman weet precies hoe het moet. Ook op het gebied van douchekoppen heb je ruime keuze. Kies bijvoorbeeld voor:

 • Een totaalpakket van kranen, glijstang en douche. Je bent dan in een keer klaar. Dit geheel monteer je rechtstreeks aan de buitenkant van de muur.
 • Een minimalistische kraan. Dit vormt een weggewerkt geheel. De buizen en de watertoevoer monteer je achter de muur. Je ziet alleen een douchekop die uit de muur tevoorschijn komt.

Welke soort douche kies je in je nieuwe badkamer?

Wil je een eenvoudige, afneembare douchekop aan een slang? Of kies je voor een regendouche? Beide kan natuurlijk ook! Bovendien heb je ook mogelijkheden om op diverse plaatsen water uit de muren te laten komen. Alsof je in je eigen welnessresort bent. Tip: denk aan je eigen doucheritueel wanneer je kiest voor jouw douchekop. Afneembaar is bijvoorbeeld gemakkelijk bij het uitspoelen van kinderhaar. Een regendouche in je badkamer is natuurlijk puur genieten.

Badkamer met bad

Bad

Badderen, relaxen, een boek lezen. Veelal zit je puur ter ontspanning in bad. Kies daarom voor een badkamer met een uitstraling en een sfeer waar jij je goed bij voelt. Net als bij je douchebak monteer je hem in een gemetselde bak van gasbeton, waarna je kiest voor een afwerking van bijvoorbeeld tegels, beton-ciré of stuc. Ook heb je massieve baden die geen afwerking aan de buitenkant behoeven. Helemaal van deze tijd. Rond, vierkant, in een hoekopstelling of vrijstaand in de ruimte, het kan allemaal. De vakman vertelt je graag over de mogelijkheden en adviseert je met plezier over jouw nieuwe bad.

Kraan bij je bad

Welke kraan kies jij boven je bad? Gemonteerd op de muur of minimalistisch weggewerkt in de muur? Net als bij je douche zijn er diverse mogelijkheden. De vakman weet precies hoe het moet. Kies bijvoorbeeld voor:

 • Een totaalpakket van kranen, glijstang en douche. Je bent dan in een keer klaar. Dit geheel monteer je rechtstreeks aan de buitenkant van de muur.
 • Een minimalistische kraan. Dit vormt een weggewerkt geheel. De buizen en de watertoevoer monteer je achter de muur. Je ziet alleen een douchekop die uit de muur tevoorschijn komt.
 • Een kraan die naast je bad staat. Bij de nieuwste baden die loos in de ruimte staan, kies je ook voor een kraan die loos in de ruimte staat. Lastig? Niet als je het overlaat aan de vakman!

Wastafel

Een van de eerste dingen die je ’s ochtends tegenkomt in je badkamer; je wastafel! Wil jij een nieuwe in je badkamer? Denk dan ook na over de volgende vragen:

 • Sta je samen bij je wastafel?
 • Ben je single?
 • Heb je een druk gezin dat allemaal tegelijk aan de wastafel wil tandenpoetsen?

Afhankelijk daarvan maak je je keuze. Twee wastafels naast elkaar zijn niet alleen praktisch, maar geven ook een luxueuze uitstraling. Een extra brede wastafel met twee kranen is gemakkelijk wanneer meerdere gezinsleden tegelijk in de badkamer aanwezig zijn.

Toilet

Niets zo vanzelfsprekend als een toilet in huis. Apart geplaatst of comfortabel in de badkamer bestaat een compleet toilet uit een toiletpot, een toiletzitting, een waterreservoir, een bedieningspaneel en een afvoer.

Een nieuw toilet

Wil jij een nieuw toilet laten plaatsen in je badkamer? Of wil je misschien een extra toilet? De vakmensen van Kluswebsite.nl maken je graag wegwijs in de wereld van de staande en hangende toiletpotten. Een staande toiletpot:

 • Is bevestigd op de vloer.
 • Heeft een waterreservoir dat boven de toiletpot hangt met daarop een knop als doortrekfunctie.
 • Kan ook een waterreservoir hebben dat een geheel vormt met de toiletpot. Dit noemen we een duoblok.
 • Heeft als afvoerpijp een pijp die in de grond of aan de achterkant in de muur verdwijnt.
 • Komt niet veel meer voor in Nederland maar wordt soms in nieuwbouwwoningen nog als standaard geplaatst.

Een hangend toilet:

 • Is bevestigd aan de muur van je badkamer
 • Heeft een inbouwreservoir dat is weggewerkt in de muur
 • Heeft een afvoer die is weggewerkt in de muur
 • Neemt weinig ruimte in je badkamer in
 • Is mooi afgewerkt

De zitting van je toilet

Welke zitting vind jij mooi voor je toilet? Kies je voor strak, modern, design, met print of van hout? Handig voor elk type toilet is in ieder geval de soft-closing en slow-closing. Dit type toiletbril voorkomt dat je de zitting kunt laten vallen. Bij de soft-closing gaat de bril langzaam naar beneden. Bij de slow-closing valt de bril eerst een stukje. Daarna zakt hij langzaam terug totdat de bril op het toilet ligt.

Een toilet met vlak- of diepspoeler?

In grote lijnen onderscheid je twee type toiletpotten:

 • De vlakspoeler. Deze toiletpot heeft een plateau en komt vooral veel in Nederlandse badkamers en wc’s voor. Vooral wanneer je medisch gezien informatie over je ontlasting wilt, is een vlakspoeler handig. De vlakspoeler komt steeds minder voor in de Nederlandse huishoudens.
 • De diepspoeler. Deze toiletpot heeft een trechtervorm waarin een laag water staat. De ontlasting verdwijnt direct in het water waardoor geurverspreiding minder voorkomt. Deze toiletpot komt wereldwijd het meeste voor.

Welke stijl kies je voor je toilet?

Rond, ovaal, rechthoekig; het kan allemaal. Een toilet is meestal gemaakt van keramiek. Dit materiaal laat zich goed schoonmaken en onderhouden. Wanneer je je toilet plaatst in je badkamer, is het mooi om een en dezelfde stijl voor je meubelen te kiezen. Daarmee creëer je rust en eenheid.

Welke spoeltechniek kies jij voor je toilet?

Wil je een toilet met of zonder rand? De nieuwste generatie toiletten heeft geen rand. Zo’n zogenaamde ‘rimless’ toilet zorgt voor optimale hygiëne en eenvoudige reiniging. Vuil en kalk krijgen geen kans meer om zich onder de rand van je toilet vast te zetten. De toiletpot is zo makkelijker schoon te maken.

Welke bediening kies jij voor je toilet?

De techniek staat voor niets tegenwoordig. Dat technische snufjes ook het toilet en de badkamer hebben bereikt, is niet zo vreemd. Wil jij het nieuwste van het nieuwste? Kies dan voor een touchfree bediening van de toilet. Met slechts een handbeweging, zonder iets aan te raken, spoel je het toilet door. Naast dit neusje van de zalm voor in je badkamer en toilet is er een legio aan doorspoelmogelijkheden op de markt. Laat je gerust adviseren door een vakman in de regio! Vind hem op Kluswebsite.nl.

Tip: kies voor waterbesparing in je toilet

Gemiddeld zes keer per dag spoel je het toilet door. Dat betekent dat je bijna 30 procent van je dagelijkse water door het toilet spoelt. Kies daarom ook vanuit dit oogpunt voor een moderne wc in je badkamer of toilet. Een traditionele toilet verbruikt 21.000 liter water op jaarbasis. Bij moderne toiletten is dit teruggebracht tot 14.000 liter. Leveranciers van toiletten en badkamers zijn continu bezig met nieuwe technieken om water te besparen. Kleinere reservoirs en in te stellen spoelknoppen zijn twee daarvan.

Afwerking van de muren en vloeren van je badkamer

Wat vind jij mooi in je badkamer? Van wat voor uitstraling houd jij? Met tegels, stuc of eigentijds beton-ciré als afwerking creëer jij de look die bij je past. Vloeren laat je betegelen of laat je voorzien van een eigentijdse gietvloer. De vakman kijkt graag bij jou thuis mee naar jouw specifieke situatie in jouw badkamer en toilet. Vraag vandaag nog een offerte aan zodat jij binnenkort geniet van je nieuwe badkamer en toilet.

Hulp bij jouw nieuwe badkamer of toilet

Moeilijk om je badkamer of toilet te vervangen? Niet als je de vakmensen van Kluswebsite.nl inschakelt. 

 

Zoek een vakman

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman