Badkamer renovatie

Wellness in je eigen woning. De plaats waar jij doucht en een bad neemt, wordt steeds meer een plek waar jij ontspant. Het is de plek waar je een boek leest of gewoon tot rust komt na een lange inspannende dag. Daar hoort een eigentijdse inrichting bij. In rustgevend kleuren en moderne tinten. Maar om nu je hele badkamer aan te pakken? Het kan ook in stappen!

Denk aan badkamer renovatie!

Wil jij je badkamer vernieuwen en opfrissen maar niet te veel geld uitgeven? Denk dan aan renovatie van je badkamer in plaats van een totale verbouwing. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een inloopdouche
 • Een nieuwe set kranen
 • Nieuwe tegels
 • Andere verlichting
 • Een regendouche

Een kleine ingreep maakt jouw badkamer weer als nieuw. Ga je zelf aan de slag of kies je voor een vakman? Op Kluswebsite.nl vind je deskundige vakmensen bij jou in de buurt.

Wat is badkamer renovatie?

Bij badkamer renovatie pak je bepaalde onderdelen aan, je richt je op specifieke gedeeltes. Denk hier bijvoorbeeld aan:

 • Je vervangt je bad door een douche of je douche door een bad
 • Je verplaatst je toilet buiten de badkamer
 • Je vervangt je bestaande tegelwerk door een nieuwe afwerking
 • Je wilt andere verlichting
 • Je wilt andere kranen en douches

Bespreek je ideeën met een vakman van Kluswebsite.nl. Hij helpt je bij het realiseren van jouw badkamerdroom! Voor je het weet is je renovatie een feit.

Badkamer renovatie: aanpak douche of bad

Je hebt een bad, maar je zit er eigenlijk nooit in. Het is een sta-in-de-weg die veel ruimte in beslag neemt. Het gemak van een inloopdouche spreekt je aan. Door je bad te verwijderen, creëer je plaats voor zo’n ruime inloopdouche. Maar ook wanneer je een bad hebt dat je toch alleen maar als douche gebruikt. Verwijderen is dan een optie. Hoe pak je dit aan? Laat je adviseren door een vakman van Kluswebsite.nl. Hij verwijdert je bad en monteert daarvoor een douchecabine in de plaats.

 • Heb je nagedacht over het type douchecabine?
 • Kies je voor een vloer op afschot of een douchebak op de vloer?
 • Wat voor wandafscheiding wil je? Van gasbeton blokken met een tegel- of stucafwerking of van glas?
 • Wil je jetstream kranen?
 • Wil je speciale douchekoppen of een regendouche?

Jouw vakman helpt je graag. Advies en montage, het kan allemaal. Voor je het weet is jouw badkamer renovatie achter de rug. Hedendaagse oplossingen voor eigentijds comfort vind je via een vakman van Kluswebsite.nl.

Badkamer renovatie: andere verdeling

Wil jij meer ruimte in je badkamer? En kun je bepaalde badkamermeubels wel missen? Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van je toilet naar een andere ruimte in je woning. Er blijft dan meer ruimte over voor je nieuwe inloopdouche of je gewenste bad.

Badkamer renovatie: muurafwerking

De muren van een badkamer bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling van deze ruimte.

 • Zijn de meubelen in je badkamer nog als nieuw maar vind je de muurafwerking niet meer mooi?
 • Heb je een andere woning gekocht en wil je de badkamer opfrissen maar niet helemaal vervangen? Denk bij je badkamer renovatie ook aan de muurafwerking

Een van de vele mogelijkheden is het opnieuw betegelen van je muren zonder je bestaande badkamermeubels te verwijderen. Budgettair aantrekkelijk en relatief eenvoudig te realiseren. Nieuw tegelwerk zorgt voor een nieuwe look. Je plakt ze over de oude tegels of je verwijdert je oude tegels alvorens je de nieuwe plaatst. Je badkamer renovatie is op deze manier niet heel ingrijpend maar heeft wel een groots effect. Heb je graag een strakke afwerking? Verwijder je bestaande tegelwerk en vervang dit door stucwerk gecombineerd met waterafstotende verf. Deze relatief eenvoudige renovatie zorgt voor een groots effect. Een hedendaagse look verkrijg je ook met betonciré. Hierbij verwijder je eerst het bestaande tegelwerk. Vervolgens breng je de betonciré op. Je badkamer lijkt weer als nieuw met zo’n eigentijdse badkamer renovatie. Tip: Heb jij een standaard badkamer in je woning? Minimalistisch ingericht en voorzien van standaard tegelwerk? Beplak slechts een van de muren met natuursteen strips. Met minimale kosten realiseer je zo een badkamer renovatie in een eigentijdse, warme sfeer. Plaats vervolgens houten accessoires en groene planten voor een moderne finishing touch. Zie hier een kleine badkamer renovatie met groot effect!

Badkamer renovatie: verlichting

Je badkamer is prima zoals hij is, maar de verlichting laat te wensen over. Denk eens aan een verlaagd plafond met spots. Met zo’n badkamer renovatie krijgt de ruimte direct een totaal andere, stijlvolle uitstraling. Tip: Plaats meerdere kleine spotjes, lukraak verdeeld over het plafond. Schilder het plafond in een stijlvolle donkere kleur en kies voor een donkere wandafwerking. Het effect is betoverend en je badkamer renovatie is met relatief weinig financiële middelen te realiseren.

Badkamer renovatie: nieuwe douchekoppen en kranen

Het gevoel van de sauna bij jouw thuis? Met een ultramoderne regendouche krijg jij dat instant wellnessgevoel. Zorg ervoor dat de waterdruk in je woning groot genoeg is voor een regendouche. Het plaatsen van een regendouche is een badkamer renovatie die je gemakkelijk zelf realiseert! Laat je het liever over aan een vakman? Vind hem op Kluswebsite.nl

Hulp bij jouw badkamer renovatie

Een badkamer renovatie is een grote klus. Schakel jij graag de hulp van een vakman in? Op Kluswebsite.nl vind je klusjesmannen bij jou in de buurt. Specialisten op het gebied van tegelwerk of het plaatsen van sanitair heb je hier in een mum gevonden. Zoek via de zoekfunctie of plaats zelf je klus. Deskundige vakmannen reageren op jouw klus en brengen vrijblijvend een offerte uit. Vind vandaag nog jouw klushulp op Kluswebsite.nl! 

 

Dick van Dijken

 • Dordrecht ( 53,2 km )
 • 29 Klussen

Ik kan voor iedere verbouwing de juiste materialen leveren. Is het voor alles in de badkamer/toilet of een compleet nieuwe meterkast geen probleem. Graag...

Da2

 • Amsterdam ( 38,1 km )
 • 114 Klussen

DA² (kwadraat) voor uw verbouwing en onderhoud op maat. Mijn naam is Adrie Zwang ik ben zowel de man die de klussen komt opnemen als die de klussen komt...

Meer vakmannen

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman