Badkamer verbouwen

Jij wilt een nieuwe badkamer in je woning. Je oude gaat in zijn geheel wijken voor fris sanitair en een nieuwe muurafwerking. Waaraan moet je denken wanneer je je badkamer wilt verbouwen? Wordt het eentje met een bad? Of met een inloopdouche? Een combinatie daarvan kan natuurlijk ook. Lees hieronder alle tips en trucs waaraan je moet denken voordat én wanneer je je badkamer gaat verbouwen.

Waarom je badkamer verbouwen?

Er zijn zoveel redenen te bedenken om je badkamer onder handen te nemen. Of te láten verbouwen wanneer je het liever niet zelf aanpakt. Een vakkundige klusjesman heb je zo gevonden op Kluswebsite.nl. Hij helpt je graag wanneer je je herkent in onderstaande situaties:

 • Je hebt je lievelingshuis gekocht maar de badkamer is verouderd. Natuurlijk kijk je hier bij de aankoop doorheen. Want een badkamer verbouwen is een koud kunstje, toch? Het is een verbouwing die je zelf doet. Of anders roep je de hulp in van vakman, een professional die je vindt op Kluswebsite.nl.
 • Je woont al jaren in hetzelfde huis. Je bestaande badkamer is verouderd. Pak deze natte ruimte aan. Ga verbouwen! Een nieuwe sanitaire voorziening is een heerlijke plek om te vertoeven en is goed voor de waardevermeerdering bij eventuele verkoop van je woning.
 • Je gezinssituatie is veranderd. Met meer of juist minder gezinsleden heeft deze ruimte andere eisen gekregen dan je gewend was. Ga je badkamer verbouwen en pas hem aan de eisen van je huidige woonsituatie aan.

Wat komt er kijken bij een badkamer verbouwen?

Wanneer je je badkamer wilt verbouwen, komt daar veel bij kijken.

 • Heb jij je budget op orde om de badkamer te bekostigen?
 • Heb je een idee over de stijl die je wilt?
 • Hoe voer je bij het verbouwen het bouwafval van je oude badkamer af?
 • Wie gaat de verbouwing doen? Ben je zelf handig of heb je een vakman nodig? Deze vind je op Kluswebsite.nl

 

Budget voor je badkamer

Een badkamer verbouwen kost veel geld. Heb je hiervoor gespaard? Of regel jij je financiering anders? Misschien gebruik je je overwaarde op je woning of verhoog je je hypotheek voor het verbouwen van je woning. Een hypotheekadviseur of financieel adviseur kan je helpen bij het uitzoeken van de voordeligste manier van financieren. Een verbouwde badkamer komt ten goede aan de uitstraling van je woning. Bij eventuele verkoop zijn nette en verzorgde sanitaire ruimtes ook zeker een pré.

Stijl van je badkamer

Weet jij welke stijl je voor je badkamer kiest? Of vind je het lastig om uit al die mooie spullen van tegenwoordig de juiste keuze te maken? Laat je inspireren voordat je gaat verbouwen. In woonbladen, speciale edities voor badkamers of in bouwmarkten doe je je inspiratie op. Ook internet brengt je op goede ideeën. Maar ook speciaalzaken bieden een keur aan mogelijkheden en stijlen.

Afvoer sloopafval badkamer

Wanneer je je badkamer gaat verbouwen, sloop je eerst je oude badkamer. Hierbij komt veel sloopafval los. Denk aan de tegels die je verwijdert, de oude badkuip, de betonblokken van de oude douchecel en het overige gruis dat je moet verwijderen. Telkens naar de stort rijden kan, maar een bouwafvalcontainer tijdens het verbouwen biedt ook passend gemak. Je huurt deze bij diverse aanbieders die je online vindt.

Vakman badkamer verbouwen

Je hebt al een idee hoe je badkamer eruit komt te zien. Vele sfeerplaatjes en referentiebeelden heb je verzameld. Je wilt los. Je wilt verbouwen! Maar hoe pak je deze klus aan? Vind je het lastig om zelf de klushandschoenen op te pakken? Denk dan aan een vakman die je helpt bij het slopen en het verbouwen. Vind een vakman die past bij jouw klus op Kluswebsite.nl. Geef een omschrijving van de werkzaamheden en vakmensen uit jouw regio reageren of sturen direct een offerte. Zelf een vakman vinden kan ook via Kluswebsite.nl. Vind vandaag nog de professionele klusser die past bij jou!

Hoe pak je het verbouwen aan?

Volgorde en planning is belangrijk bij een grote en omvangrijke klus als het verbouwen van een badkamer. Wanneer je onderstaande volgorde in gedachten houdt, kan er weinig misgaan. Dus… handen uit de mouwen en aan de slag!

 • Verbouwen betekent plannen. Maak een plan voor de indeling voor de oppervlakte van je badkamer, uitgaande van een lege ruimte.
 • Bedenk een plan voor het nieuwe leidingwerk en de eventuele nieuwe elektra.
 • Sloop je oude badkamer. Zorg tijdens het verbouwen voor een afvalcontainer voor het bouwafval.
 • Monteer de nieuwe indelingen wat betreft muurtjes en wandjes die je van gasbeton of gips met latten bouwt.
 • Zorg voor de wandafwerking, zoals tegelen, voegen, stuccen of aanbrengen van verf, saus, betonciré of andere muurafwerkingen. Doe dit vooraf het afhangen van je badkamermeubelen voor het mooiste en strakste resultaat./li>
 • Plaats het sanitair en hang het af.
 • Sluit de elektra en de verlichting aan.

Denk ook hieraan bij het verbouwen!

 

Ga jij je badkamer verbouwen? Denk dan ook nog even aan het volgende:

 • Zorg ervoor dat je tijdens de verbouwing een plek blijft houden waar je kunt douchen.
 • Zit je nieuwe badkamer op de eerste etage in je woning? Denk er bij de aanschaf van je nieuwe sanitair aan dat dit door het trappengat past.
 • Verbouwen gaat gepaard met geluid en mogelijk geluidsoverlast. Breng je buren op de hoogte van je verbouwplannen. Immers, een goede buur is beter dan een verre vriend.

Plaats je klus op Kluswebsite.nl

Is het tijd om je badkamer eens grondig te verbouwen? Maar wil je niet zelf de verbouwing van je badkamer doen? Bij jou in de buurt bevinden zich vele professionele vakmensen. Je vindt ze op Kluswebsite.nl. Plaats hier je klus of zoek zelf op onderwerp en postcode. Voor je het weet heb je een passende offerte in huis! Title tag: Nieuwe badkamer? | Kluswebsite.nl Meta: Wil jij een nieuwe badkamer? Op Kluswebsite.nl vind je een vakman die jouw nieuwe badkamer plaatst. Vind en vergelijk de beste vakmensen op Kluswebsite.nl. 

 

 

Dick van Dijken

 • Dordrecht ( 53,2 km )
 • 29 Klussen

Ik kan voor iedere verbouwing de juiste materialen leveren. Is het voor alles in de badkamer/toilet of een compleet nieuwe meterkast geen probleem. Graag...

Da2

 • Amsterdam ( 38,1 km )
 • 114 Klussen

DA² (kwadraat) voor uw verbouwing en onderhoud op maat. Mijn naam is Adrie Zwang ik ben zowel de man die de klussen komt opnemen als die de klussen komt...

Meer vakmannen

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk

Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!

Zoek een vakman