Je hebt het graag aangenaam en behaaglijk in je woning. In de winter betekent dat warmte. En zomers heb je je huis graag koel en fris. Dat is wooncomfort. Het binnenklimaat draagt bij aan de sfeer die jij in je huis ervaart. Zorg er dus voor dat je verwarming en klimaatbeheersing in huis in orde is. Is jouw verwarming aan renovatie toe? Heb je een nieuwe ketel nodig? Wil je overgaan op vloerverwarming ? Bedenk wat geschikt is voor jou. Samen met een vakman die je vindt op Kluswebsite.nl.
Er zijn genoeg redenen om eens kritisch naar je verwarming en klimaatbeheersing te kijken. Kijk welke verwarming past bij jouw manier van leven en jouw woning.
Bedenk eerst wat de energiebron van jouw voorkeur is. Het kiezen van de juiste ‘brandstof’ is de eerste stap bij het aanschaffen van een nieuwe verwarmingsinstallatie. Kies je milieubewust voor bijvoorbeeld zonne-energie of ga je voor de goedkoopste oplossing op bijvoorbeeld gas? Daarnaast kijk je naar de manier waarop de verwarming letterlijk in je huis wordt verspreid. Zijn dat bijvoorbeeld radiatoren of is dat vloerverwarming ? Genoeg om over na te denken dus.
Bij iedere verwarmingssoort hoort een bron van energie. Zonder energie werkt je verwarming immers niet. Welke energie kies jij?
Welke apparatuur neem je voor de verwarming van je woning en je water? Die hangt nauw samen met de energiebron die je hebt gekozen. We zitten momenteel in een overgangsfase wat betreft verwarming en energiebronnen. Zo zal de traditionele op gas gestookte cv-ketel langzaam maar zeker uit onze woningen verdwijnen.
Weetje: Onze overheid wil iedereen zo snel mogelijk van het gas af hebben. Voordat dat kan, moeten woningen ook écht klaar zijn voor een andere soort verwarming en andere verwarmingstechnieken:
Het kiezen van een nieuwe verwarmingsketel is één van de belangrijkste beslissingen bij het plaatsen van een nieuwe verwarmingsinstallatie. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en je verbruik denk je bij het kiezen van een verwarmingsketel aan:
Een warmtepomp is een apparaat dat energie overdraagt van het ene medium naar het andere. Warmtepompen kunnen energie uit hun omgeving opnemen en zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken en omgekeerd. De warmtepomp haalt zijn energie uit:
Warmtepompen gebruiken in principe geen fossiele brandstoffen. Dit betekent een manier van verwarming waarbij de milieubelasting erg laag is. Wanneer je kiest voor deze verwarming van je woning, is het rendement enorm hoog. Warmtepompen gaan zeker vijftien jaar mee, zeker zo lang als een cv-ketel, en vereisen minder onderhoud.
Een pelletkachel is een duurzamere variant van verwarming op aardgas of een houtkachel. Daarnaast bespaar je met een pelletkachel jaarlijks 40 tot 60% op je gasrekening. Tegenwoordig zijn er ook pelletketels waarmee je je huis van warm water voorziet. Met het oog op het verdwijnen van gas is verwarmen met pellets een duurzame oplossing. Wist je dat:
Ongeveer een half miljoen Nederlandse huishoudens krijgen warmte via stads- of blokverwarming. Dit zijn manieren om je huis te verwarmen of om warm water te krijgen zonder het gebruik van gas. Heb je dit soort verwarming, dan heb je geen eigen cv-ketel. Je krijgt warm water en warmte in huis via een netwerk van waterleidingen. Het warme water van de stadsverwarming ontstaat door restwarmte van bijvoorbeeld elektriciteitscentrales.
Een geiser is voor de verwarming van je water. De meeste geisers maken gebruik van aardgas. Sommige draaien ook op elektriciteit. Geisers hebben als eigenschap dat ze pas gaan verwarmen op het moment dat je warm water tapt. Een boiler daarentegen heeft een grote hoeveelheid warm water in een groot geïsoleerd vat. Heb jij problemen met je geiser ? Functioneert hij niet naar behoren? Vind een klusjesman voor de reparatie op Kluswebsite.nl.
Een kachel is gezellig. Je gaat er lekker bij zitten en geniet van de directe warmtebron. Ook naast vloerverwarming of een centrale verwarming met radiatoren is een kachel of een haard een prima extraatje in je woning. Wat voor kachel kies je? Of kies je voor een haard? Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om die knusse plek in je woning:
Tips:
Hoe kan een apparaat koude lucht produceren terwijl het in een ruimte staat waar het bloedheet is? Het is gebaseerd op een vrij eenvoudig natuurkundig principe. Een airco produceert zelf geen koude lucht. Het apparaat koelt lucht af door warmte eraan te onttrekken. Verdamping onttrekt warmte aan de omgeving. Wat verdampt is de koelvloeistof in het apparaat. De vloeistof verdampt en neemt daarmee de warmte weg die door de koelbuizen stroomt. De ventilator blaast vervolgens de gekoelde lucht de ruimte in. Naast goede verwarming in de winter is klimaatbeheersing in de zomer erg fijn om je huis behaaglijk te houden. Wil je een aircosysteem in je woning? Laat hem plaatsen door een vakman. Je vindt hem op Kluswebsite.nl
Een belangrijk onderdeel van ieder aircosysteem is de condenswaterafvoer. Wanneer dit niet op afschot kan is een condenspomp noodzakelijk. Wanneer een airco-systeem aan het koelen is, ontstaat er condenswater. Dit condenswater wordt opgevangen in een lekbak. Een condenspomp zorgt er vervolgens voor dat het water wordt afgevoerd. Bij klimaatbeheersing als onderdeel van je verwarming is een condenspomp soms noodzakelijk. Laat hem plaatsen door een vakman. Vind hem vandaag nog op Kluswebsite.nl.
Plaats gratis je klus voor het aanpakken van je verwarmingssysteem op. Na het plaatsen van je klus kunnen onze vakmannen direct reageren. Je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met een vakman in de buurt voor een afspraak en/of offerte.
Naast het screenen van vakmannen en klantbeoordelingen helpt onze klantenservice dagelijks vele opdrachtgevers bij het tot stand komen van de allerbeste match!